Tenis

Rafael Nadal u odličnom dvoboju svladao Davida Ferrera i izborio veliki polufinalni meč

Branimir Korać • petak, 17.04.2015.
Rafael Nadal u odličnom dvoboju svladao Davida Ferrera i izborio veliki polufinalni meč
Foto: EPA

Osim Novaka Đokovića, mjesto u polufinalu Monte Carla izborili su i Rafael Nadal, Tomaš Berdych i Gael Monfils. Dok su Đoković, Berdych i Monfils lakoćom došli do polufinala, Nadal je morao dosta "kopati" protiv Ferrera...

Rafael Nadal upisao je 327. pobjedu u karijeri na zemljanim turnirima svladavši u četvrtfinalu Monte Carla svojeg prijatelja Davida Ferrera nakon velike borbe u tri seta.

6:4, 5:7, 6:2 za Nadala koji je imao veliku priliku proći u polufinale u dva seta, međutim Ferrer se uspio izvući, fanatičnom borbenosti izboriti treći set, ali tamo je Nadal odigrao fantastično.

"Nakon dugo, dugo godina odigrao sam fantastičan meč i to trosatni maraton. Nakon što sam na razočaravajući način izgubio drugi set, treći set odigrao sam fenomenalno u svakom pogledu", rekao je Nadal.

U polufinalu ga očekuje 43. dvoboj protiv Novaka Đokovića s kojim ima omjer od 23 pobjeda i 19 poraza.

U drugom polufinalu igrat će Tomaš Berdych i Gael Monfils.

Berdych je u polufinale prošao predajom Miloša Raonića koji je ozlijeđen igrao i protiv Tommyja Robreda, tamo je u tri seta upisao pobjedu iako je cijelim tijekom meča bila u zraku mogućnost predaje. Protiv Berdycha je odlučio prekinuti muku kod 5:2 u prvom setu i predati meč.

Monfils je pregazio Grigora Dimitrova koji je bio potpuno neprepoznatljiv. Vrlo loš nastup Bugarina koji nije bio niti blizu nastupu protiv Stana Wawrinke i glatko je poražen.

U konkurenciji parova Ivan Dodig i Marcelo Melo prošli su u polufinale pobjedom protiv Peye i Soaresa sa 6:3, 6:4. U polufinalu ih čekaju Bolelli i Fognini.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:
Tomaš Berdych (Češka, 6) - Miloš Raonić (Kanada, 4) 5:2 predaja
Gael Monfils (Francuska, 14) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 9) 6:1, 6:3
Rafael Nadal (Španjolska, 3) - David Ferrer (Španjolska, 5) 6:4, 5:7, 6:2

Parovi četvrtfinale:
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 2) - Peya/Soares (Austrija/Brazil, 7) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!