Košarka

Pobjedom Zadrana završila FIMBA svjetska košarkaška liga

Sportnet • subota, 18.04.2015.
Pobjedom Zadrana završila FIMBA svjetska košarkaška liga

Svjetski košarkaški spektakl veterana FIMBA završio je pobjedom domaćih KK Pet bunara. Stotine natjecatelja u nekoliko se kategorija borilo za naslov pobjednika, a prošlih su pet dana Zadar učinili košarkaškim centrom svijeta. Snažne pozitivne dojmove natjecatelji prenose u svijet. Posebna atrakcija turnira bio je zadarska košarkaška legenda Giuseppe Pino Gjergja.

FIMBA Svjetska košarkaška liga završila je na najbolji mogućni način. Od 11. do 16. travnja vodile su se žestoke košarkaške borbe na terenu, a zadarski košarkaški klub Pet bunara pobjednik je prestižne FIMBA-e u kategoriji M35. Domaćini su bez poraza prošli natjecanje. U finalu su pobijedili momčad MORH-a. Broncu su u ovoj kategoriji osvojili košarkaši KK Sonik Puntamike. U kategoriji M45 zlato su osvojili Talijani ispred zagrebačke momčadi Fortunal, dok je ruski Interwood bio treći.

Sportski spektakl koji je u Zadar privukao više od 800 natjecatelja bio je pravo sportsko druženje nekadašnjih zvijezda košarke, ali i dobra zabava za publiku koja je u dvorani Krešimira Ćosića uživala u atraktivnim utakmicama. Posebnu pažnju izazvala je igra velike legende hrvatske košarke Giuseppea Pina Giergie čija je momčad FIMBA World Team osvojila prvo mjesto u kategoriji M50. 78-godišnji Pino u finalu je postigao šest koševa, a zbog ozljede drugo je poluvrijeme pratio s klupe. Drugo mjesto osvojio je Beograd, dok je treća bila reprezentacija Italije. U kategoriji M55 pobjednici su igrači Brazila, drugo je mjesto osvojila momčad Maxi Chilana iz Čilea, a treće VKK Zagreb.

FIMBA World Team slavio je i u ženskoj konkurenciji u kategoriji F35. U uzbudljivoj finalnoj utakmici reprezentacija Svijeta nadigrala je momčad Brazila. Igračica Maja Rak Vidaković i trener Umberto Piasevoli dali su zadarski pečat ovom uspjehu. Prvakinje u kategoriji F30 su košarkašice iz ukrajinske ekipe Ladies Legion, druge su bile litvanski SKK, a treće Zadranke iz ŽKK Zadar.

“Ispred organizatora više smo nego zadovoljni. Uspjeli smo u predsezoni u Zadar dovesti više od 800 gostiju visoke platežne moći, koji su proveli predivnih sedam dana u Zadru, neki su svoj boravak i produžili. Bila nam je iznimna čast što smo dobili domaćinstvo ovako velikog natjecanja. Zadar se pokazao kao izvrstan domaćin i bilo je veliko zadovoljstvo vidjeti da grad živi i izvan turističke sezone", izjavila je Zdenka Zrilić iz SPORT EVENT-a, suorganizatora turnira i dodala: “Odmora nema, već danas započinjemo s pripremama za drugo izdanje Zadar Basketball Tournamenta koji nas očekuje ovog rujna.”

Prekrasna sportska slika tisuća zaljubljenika u košarku iz Zadra slikama i dojmovima sudionika putuje u svijet. Spektakularno otvaranje turnira mnogima će ostati u sjećanju. Za vrijeme trajanja turnira u zadarskom caffe baru Lovre bila je postavljena izložba fotografija Krešimira Ćosića, a koju su posjetili svi sudionici kao i brojni Zadrani. Sav prihod s izložbe ide zadarskoj udruzi djece s downowim sindromom.

Organizator zadarskog turnira bila je tvrtka SPORT EVENT koju vode Zdenka Zrilić i Tonći Jerak, poznata, između ostalog, i po organizaciji prošlogodišnjeg, prvog Zadar Basketball Tournamenta, te član predsjedništva FIMBE Tonči Vanjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!