Zimski sportovi

Video: Predatorsi, Capitalsi i Canucksi izjednačili serije

Željka Jurkas • subota, 18.04.2015.
Video: Predatorsi, Capitalsi i Canucksi izjednačili serije

Druge utakmice prvoga kruga NHL doigravanja odvele su tri od četiri serije u izjednačenje, a samo su Montreal Canadiensi na svome ledu upisali 100%-tnu učinkovitost. Washington je preokrenuo susret s Islesima, Nashville u finišu slomio Hawkse, a Canucksi su tijekom cijelog susreta stvarali razliku...

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 3:2 OT [2:0]

(0-1 MacArthur; 1-1 PPG Pacioretty, 2-1 Subban; 2-2 PPG Wiercioch; 3-2 Galchenyuk)

Max Pacioretty vratio se u postavu Habsa i njegov učinak bio je trenutan. U čvrstoj i fizičkoj, ali čistoj utakmici domaćini Bell centra upisali su i drugu pobjedu u seriji. Uz solidnog vratara Andrewa Hammonda na gostujućim vratima trebalo im je nešto više od 60 minuta i 42 prilike za tri pogotka.

“Pronašao sam svoju igru u drugoj trećini. Moja linija je stvorila dodatan zamah i nisam mogao više tražiti za svoju prvu utakmicu doigravanja ove godine“, rekao je Pacioretty koji je izjednačio rezultat početkom druge trećine. Branič P.K. Subban doveo je domaćine u vodstvo, a do novog izjednačenja čekalo se gotovo 20 minuta. Na trećem i posljednjem isključenju za Habse, Senatorsi su prvi puta bili uspješni u igri s igračem više i Patrick Wiercioch je odveo susret u produžetak.

Alex Galchenyuk iz poluokreta osigurava da produžetak ne potraje te posprema odbijeni udarac Brendana Gallaghera. Canadiensi su zasad jedina momčad koja je u potpunosti iskoristila prednost domaćeg leda i povela s 2:0 u seriji koja seli u Ottawu.

Washington Capitals – New York Islanders 4:3 [1:1]

(0-1 Clutterback; 0-2 Strome, 1-2 Alzner, 1-3 Okposo, 2-3 Ovečkin; 3-3 PPG Backstrom, 4-3 Chimera)

Bez prvog vratara Bradena Holtbyja koji ih je nebrojeno puta ove sezone držao u utakmicama Capitalsi su se u velikom stilu vratili i u seriju i u utakmicu u Verizon centru. Bio je to za njih drugi domaćinski susret nakon razočaravajućeg truda i rezultata u prvom.

Los Angeles Kings

Centar treće linije Kingsa, Jaret Stoll sinoć je uhićen u Las Vegasu zbog posjedovanja kokaina i ekstazija. Organizacija zasad nema komentara.

“Nismo paničarili cijele sezone. To je jednostavno tako, nastavili smo igrati. Vratili smo se nakon poraza u prvoj utakmici. Imamo samopouzdanja, čak i kada gubimo u utakmici nastavljamo se boriti i igrati“, rekao je nakon susreta strijelac pobjedničkog gola Jason Chimera, a prenijele su službene stranice. Njegov gol bio je četvrti Capitalsa i drugi u zadnjoj trećini upotpunivši preokret domaćina.

S druge strane, Islandersi, koji su dominirali prvom utakmicom, na sličan način su započeli susret i dvaput su se do početka druge trećine upisali na semafor prije nego je stigao odgovor. Ujedno, dvaput su ispustili vodstvo od dva gola razlike. Nicklas Backstrom upisao je izvrsnu utakmicu uz tri boda (gol izjednačenja i dvije asistencije).

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 6:2 [1:1]

(1-0 PPG Wilson, 1-1 Sharp, 2-1 Josi; 2-2 Kane, 3-2 Smith; 4-2 Forsberg, 5-2 Smith, 6-2 Santorelli)

Corey Crawford vratio se na vrata Hawksa, i sve je funkcioniralo do sedam minuta prije isteka vremena. Čvrsta utakmica čija druga trećina je po razini pritiska, ali jedino tome, pripala gostima, brzo je uvjerljivo otišla na stranu domaćina.

Chicago se dvaput vraćao s minimalnog zaostatka, a drugi gol sredinom druge trećine postigao je povratnik u momčad Patrick Kane. Domaćini, koji su dvije minute prije toga izgubili kapetana Shea Webera za kojeg još nije poznata ozbiljnost ozljede, brzo su odgovorili i prvim golom Craiga Smitha po treći puta preuzeli vodstvo. Susret se vratio u standardni ritam do pred kraj zadnje trećine kada trojica Predatorsa prolaze Crawforda u roku od 2:19 i razliku odvode na visokih 6:2. Smith je upisao svoj drugi gol, a rookie Filip Forsberg prvi gol u doigravanju.

“Bila je to jedna od onih večeri kada su pakovi samo ulazili. Vjerojatno smo ga mogli povući pred kraj susreta, ali obzirom koliko kasno je bilo, ostavili smo ga. Puno puta se vratio nakon loših izvedbi, vratio samopouzdanje i učvrstio momčad i svoju igru“, rekao je trener Hawksa Joel Quenneville o svom prvom vrataru, a na pitanje koga će staviti na vrata u prvoj domaćoj utakmici, odgovorio je:“Vidjet ćemo. Imamo o čemu pričati večeras i sutra i za koga procijenimo da će nam dati veće šanse, taj će startati.“

Vancouver Canucks – Calgary Flames 4:1 [1:1]

(1-0 D. Sedin, 2-0 PPG Higgins;; 3-0 Kenins, 3-1 PPG Russell, 4-1 EN Vrbata)

Serija Canucksa i Flamesa brzo postaje jedan o emocionalno najžešćih parova prvog kruga. I dok je prva utakmica završila bacanjem rukavica nakon pobjede gostiju, u sinoćnjem susretu niti jedna strana se od samoga starta nije suzdržavala, a opet je sve kulminiralo prema kraju. Ukupno osam kaznenih minuta dodijeljeno je u prvom susretu, dok ih je u drugom bilo 166.

Canucksi su iskustveno naučili da se protiv Flamesa ne smije držati minimalno vodstvo te da su više nego sposobni okrenuvti utakmicu na samom kraju. Ovoga puta su na vodstvo od dva gola stečeno u prvoj trećini gradili daljnju prednost u zadnjoj. Domaćini su u potpunosti nadigrali Senatorse u prvoj trećini dok su se gosti probudili i ostalih 40 minuta odigrali ravnopravno. No, u ravnopravnoj utakmici samo su jednom prošli Eddija Lacka koji se razbranio tek u drugoj trećini jer je u prvoj testiran tek triput.

Kris Russell postigao je jedini pogodak gostiju, da se momčad u Ottawu ne vrati bez postignutog gola, a dvije minute kasnije Radim Vrbata je vratio razliku na tri pronašavši prazna vrata.

“Odigrali smo punih 60 minuta. Nismo popuštali prema kraju. Susret je bio jako intenzivan, čvrst, a sve ono prema kraju, bilo je kao nekadašnji hokej. Bila je to fizička utakmica u kojoj nitko nije popuštao, a istu takvu očekujemo u Ottawi“, zaključio je rookie Bo Horvat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!