Zimski sportovi

Video: Bluesi, Boltsi i Penguinsi izjednačili serije

Željka Jurkas • nedjelja, 19.04.2015.
Video: Bluesi, Boltsi i Penguinsi izjednačili serije

Preostale četiri druge utakmice prvog kruga doigravanja NHL-a odigrane su u subotu. Po jedna matineja na Istoku i Zapadu donijele su domaćinima izjednačenje serija, a u večernjim terminima Penguinsi su upisali prvu gostujuću pobjedu, dok su se Ducksi priključili Habsima s vodstvom od 2:0. Neposredno prije večernjih utakmica održan je Draft Lottery...

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 5:1 [1:1]

(1-0 PPG Johnson; 2-0 Killorn, 3-0 Sustr, 4-0 Johnson; 4-1 Tatar, 5-1 PPG Filppula)

U puno izjednačenijoj utakmici u kojoj su obje momčadi dobro klizale i izmjenjivale napade, Tampa je uzela uvjerljivu pobjedu i izjednačila seriju. Nakon nevjerojatnih obrana Petra Mrazeka u prvoj utakmici, u ovoj je u prvih 40 minuta primio čak četiri pogotka iz 18 pokušaja tako da je u zadnjoj trećini vrata gostiju branio Jimmy Howard koji će vjerojatno i na domaćem ledu prvi dobiti priliku.

“Ako pogledate igru, ovo nije bila 5:1 utakmica. Bila je puno bliža i mislim da su Wingsi igrali puno bolje i stiskali nas puno više nego u prvoj utakmici. Sada smo u seriji i sve utakmice će biti tijesne“, rekao je nakon susreta trener domaćina Jon Cooper, a prenose službene stranice.

Utakmica je započela s dva isključenja u nizu za Briana Boylea, a na drugom mu se priključio i kapetan Steven Stamkos nakon velike gužve i naguravanja. Tampa se našla na powerplayu zahvaljujući dvostrukom isključenju Kylea Quinceyja, a Tyler Johnson iskoristio je situaciju za svoj prvi gol i početno vodstvo. Unatoč izjednačenosti igre, Tampini su bili pakovi koji su prolazili do mreže, pa su na samom kraju druge trećine, s drugim golom Johnsona, poveli s četiri razlike. Tomaš Tatar pokvario je shutout Benu Bishopu na početku zadnje, a Valtteri Flippula iskoristio drugu od četiri situacije s igračem više, za peti gol Boltsa.

St. Louis Blues – Minnesota Wild 4:1 [1:1]

NHL Draft Lottery

Neposredno prije prve večernje utakmice prvoga kruga doigravanja između Rangersa i Penguinsa u Torontu je održan draft lottery koji je odredio koja od 16 momčadi će imati pravo prvog odabira. S ukupnim šansama od 11.5% Edmonton Oilersi su izvučeni kao momčad koja će prva birati te su time Buffalo Sabresi pali na drugo mjesto, a Arizona Coyotesi na treće. Ostatak rasporeda na Draftu se ne mijenja. Prema svim analizama prvi na Draftu bi trebao otići Connor McDavid koji je nakon završetka lutrije bio vidno umoran:“Edmonton je nevjerojatna organizacija“, rekao je 18-godišnjak za klub koji će, s ovim odabirom, u zadnjih šest godina imati četiri prva izbora.

(1-0 Tarasenko, 2-0 PPG Tarasenko;; 2-1 Scandella, 3-1 Berglund, 4-1 EN Tarasenko)

Čvrst i izjednačen susret tek je za dlaku otišao na stranu domaćina Scottrade centra, a Vladimir Tarasenko pobrinuo se da pobjeda kojom su Bluesi izjednačili seriju rezultatski bude uvjerljiva. Svemu je pridonio i Jake Allen s nekoliko izvanrednih obrana (24/25).

“Ovo je velika pobjeda, no nemamo vremena slaviti. Očekuje nas nekoliko teških susreta u koje moramo unijeti dio dobroga što smo napravili danas. Ovo je korak naprijed, ova pobjeda, a manje je bitno tko ima koliko golova“, rekao je nakon izjednačenja serije vlasnik prvog hat tricka doigravanja Tarasenko.

Bluesi su jakim forecheckom zaustavljali igru Wilda koji su odigrali puno bolji susret nego što to rezultat sugerira. Tarasenko je domaćine doveo u vodstvo od dva gola u prvoj trećini, a uz drugu bez pogodaka i golom Marca Scandelle u drugoj minuti zadnje trećine, susret je bio tijesan i izjednačen. Wild je živio u nadi do dvije minute prije kraja kada Patrick Berglund šalje udarac koji po treći puta prolazi Devana Dubnyka. Za kompletiranje hat tricka Tarasenko je pronašao praznu mrežu.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 3:4 [1:1]

(1-0 Stepan; 1-1 PPG Sutter, 1-2 Crosby, 1-3 Crosby; 2-3 PPG Brassard, 2-4 PPG Kunitz, 3-4 Nash)

Samo pozitivne note mogle su se čuti iz tabora gostiju nakon poraza u prvoj utakmici u Madison Square Gardenu. I druga utakmica je pokazala da su bili u pravu. Okrnjena obrana, koja još uvijek čeka barem povratak Christiana Ehrhoffa i Derricka Pouliota, odigrala je odličan susret zaustavivši napade Rangersa. Barem do zadnje trećine u kojoj je ponovno cijela momčad pala, a domaćini, u lovu na izjednačenje, preuzeli inicijativu.

Penalty kill tim gostiju ponovno je bio zaposlen i bio uspješan u šest od sedam prilika. U prvoj trećini bilo je ukupno osam udaraca na vrata, a domaćini su iz svoja tri uspjeli jednom proći Marc-Andre Fleuryja za početno vodstvo koje će nedugo potom izgubiti. Brandon Sutter izjednačio je utakmicu na prvoj powerplay prilici, a 20 minuta kasnije, sredinom zadnje trećine, Chris Kunitz realizirat će drugu od četiri i vratiti dva gola razlike gostima. Preostala dva gola gostiju postigao je kapetan Sidney Crosby, koji već sada ima više golova u ovogodišnjem doigravanju nego što je upisao tijekom cijelog prošlosezonskog doigravanja. Derick Brassard jedini je iskoristio igrača više za Rangerse i početkom zadnje trećine učinio utakmicu zanimljivom vrativši razliku na jedan gol.

“Lijepo je biti nagrađen. Ponekad u doigravanju igraš dobro, no ne dobiješ uvijek rezultat koji priželjkuješ. Mislim da smo igru nastavili na kraj prve utakmice. Tada smo bili agresivniji i to smo prenijeli i nadogradili u ovoj“, kratak, ali jasan bio je kapetan Penguinsa.

Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 2:1 [2:0]

(; 0-1 Pardy; 1-1 PPG Maroon, 2-1 Silfverberg)

Ducksi nastavljaju magiju kasnih pogodaka i pobjeda s golom razlike. U drugom susretu s Jetsima ponovno su zaostajali ulaskom u zadnju trećinu, no kao i proteklih 18 puta, ostali su dovoljno mirni i ustrajali u svojoj igri dok konačno u zadnjoj minuti nisu ukrali pobjedu.

“Nevjerojatno je da smo takvi cijele sezone. Ta mirnoća u drugoj i kada ulazimo u treću. Jednostavno znamo da možemo, to je u nama i ponovili smo ponovno večeras. Mislim da smo se dovoljno trudili u prvoj, drugoj i trećoj trećini“, komentirao je igru svoje momčadi strijelac prvog, izjednačujućeg gola, Patrick Maroon.

Domaćinima su po učinku pripali prvih i zadnjih 20 minuta, dok su gosti dominirali sredinom susreta u kojoj su zabili svoj jedini pogodak. Adam Pardy iskoristio je gužvu ispred Frederika Andersena, a Ondrej Pevalec je u nekoliko navrata ostavljao vrata nedirnutima do sredine zadnje trećine. Patrick Maroon skrenuo je udarac Cama Fowlera na posljednjem powerplayu domaćina za izjednačenje golova, a Jakob Silfverberg je u zadnjoj minuti pobijedio Bryana Littlea u borbi za pak, a onda mu i pobjegao te pucao u bliži kut dok je Ryan Kesler postavljanjem na mrežu odvukao pozornost ostatka obrane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!