Nogomet

PSV nakon sedam godina opet prvak Nizozemske, Zlatko Dalić na tronu u UAE

Borna Rupnik • nedjelja, 19.04.2015.
PSV nakon sedam godina opet prvak Nizozemske, Zlatko Dalić na tronu u UAE
Foto: EPA

Pobjedom nad Heerenveenom, PSV se vratio na nizozemski tron, a veliki je uspjeh postigao i Zlatko Dalić u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nizozemski velikan iz Eindhovena, PSV, okončao je svoje razdoblje čekanja na titulu i po prvi se puta nakon 2008. godine okitio naslovom prvaka države.

Visoka pobjeda nad Heerenveenom (4:1) stvorila je PSV-u nedostižnu prednost od 13 bodova ispred Ajaxa, četiri kola prije kraja natjecanja. PSV-u je to 22. naslov prvaka u povijesti kluba.

Tri kola prije kraja prvenstva, prvak je postao poznat i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prvo je mjesto osigurao Al Ain, pod vodstvom hrvatskog trenera Zlatka Dalića.

Al Ain ima deset bodova viška ispred drugoplasirane Al Jazire, a Dalićevom klubu to je 12. naslov prvaka države u povijesti. No, Dalićev posao još nije završen, s obzirom da do titula još može i u azijskom izdanju Lige prvaka te President Cupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche19.04.2015. u 14:08
    PSV ima uistinu talentiranu momcad, jedno 4-5 igraca ce u iducih par godina igrati za Chelsea, Real i ostale velikane... pa eto nek iskoriste dobru generaciju dok ne dodju lesinari...
    zovche