Tenis

Video: Teliana Pereira donijela Brazilu prvu WTA titulu još od 1988. godine

Branimir Korać • nedjelja, 19.04.2015.
Video: Teliana Pereira donijela Brazilu prvu WTA titulu još od 1988. godine

Pobjednica WTA turnira u Bogoti je Brazilka Teliana Pereira, 26-godišnjakinja koja je prvi puta u karijeri otišla ovako daleko i sjajan tjedan zaključila je na impresivan način...

U travnju 1988. godine Brazilka Neige Dias osvojila je WTA turnir u Barceloni i malo tko je tada mogao pretpostaviti da će se toliko čekati na novo brazilsko slavlje.

Donijela ga je Teliana Pereira, igračica koja se rodila nakon što je Dias osvojila Barcelonu i sada je ponovno Brazilu donijela WTA titulu.

Na turnir u Bogotu doputovala je kao 130. igračica svijeta, međutim odigrala je fantastičan turnir i bez izgubljenog seta stigla je do titule finalnom pobjedom protiv Jaroslave Švedove.

Petu nositeljicu svladala je sa 7:6, 6:1 i to nakon što je zaostajala 4:2 u prvom setu, napravila preokret i zatim potpuno dominirala do samog kraja.

"Ovo je najbolji tjedan u mom životu. Uvijek sam sanjala o osvajanju WTA naslova i napokon sam uspjela. Pomoglo mi je igranje na Challengeru u Medellinu gdje sam se potpuno prilagodila na uvjete", rekla je Pereira.

WTA Bogota, finale:
Teliana Pereira (Brazil) - Jaroslava Švedova (Kazahstan, 5) 7:6(2), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!