Ostali sportovi

Marjan dominirao u konkurenciji juniora i kadeta na PH u Splitu

Sportnet • nedjelja, 19.04.2015.
Marjan dominirao u konkurenciji juniora i kadeta na PH u Splitu

U organizacijii taekwondo kluba Marjan u Splitu se u subotu 18. travnja održalo kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske, po prvi put oba natjecanja za mlade uzraste isti dan na istom mjestu i po prvi put na čak osam borilišta.

Ujedno su se i prvi put u Hrvatskoj taekwondo natjecatelji borili na oktagonima po uzoru na najveće svjetske grand prix turnire. Prijavilo se čak 520 natjecatelja iz 69 klubova, a pored naslova državnih prvaka lovili su se i bodovi za ulazak u nacionalne timove.

Juniorima je prvenstvo u Splitu bio treći i posljednji kriterijski turnir, a kadetima drugi te će njihova konačna odluka pasti na Susedgrad Sokol pokalu.

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju članovi taekwondo kluba Marjan koji su osvojili čak 33 medalje, odnijeli sveukupne naslove prvaka Hrvatske u oba uzrasta te tri od četiri nagrade za najbolje u kadetskom i juniorskom uzrastu u državi.

U poretku kadeta i kadetkinja Marjan ima 121 bod ispred Jastreba s 37 i Foxa s 24 boda. U juniorima je Marjan na prvom mjestu s 97 bodova dok je Osvit skupio 36, a Velika Gorica 30 bodova.

Najboljima u juniorskoj konkurenciji proglašeni su Ana Taslak i Marko Triva iz Marjana, a najboljima u kadetima Lana Grabar iz Marjana i Patrik Pavleković iz Iona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!