Zimski sportovi

Video: Islesi, Hawksi i Flamesi upisali druge pobjede

Željka Jurkas • ponedjeljak, 20.04.2015.
Video: Islesi, Hawksi i Flamesi upisali druge pobjede

Serije prvog kruga doigravanja NHL-a preselile su se na led nižeplasiranih momčadi. Svi domaćini, osim Senatorsa upisali su pobjede i time u serijama poveli s 2:1, dok se Montreal našao na prednosti od tri pobjede...

New York Islanders – Washington Capitals 2:1 OT [2:1]

(; 1-0 Okposo; 1-1 Backstrom; 2-1 Tavares)

Prvi susret u Nassau Coliseumu bio je sličan prvom susretu u Verizon centru, s razlikom što Islandersi nisu upisali uvjerljivu pobjedu u regularnom vremenu. Gosti kao da su na tren zaboravili igru iz druge utakmice na domaćem ledu te su proigrali tek u zadnjoj trećini. Da će se serija vratiti nazad u Coliseum, iz kojeg Islandersi sele ovo ljeto, pobrinuo je kapetan John Tavares u 15. sekundi produžetka.

“Imao sam nekoliko prilika. Još uvijek ne znam kako ona prva nije ušla. No, ustrajao sam u igri. Bila je tijesna utakmica i samo sam išao na mrežu i u konačnici sam nagrađen“, prokomentirao je pobjednički gol kapetan domaćina.

U prve dvije trećine Islesi su vodili glavnu riječ, a Braden Holtby, koji se nakon zadnje propuštene utakmice vratio na vrata Capitalsa, odlično je branio kroz regularni dio susreta. Prošao ga je samo Kyle Okposo sredinom druge trećine. Gosti izjednačuju susret dvadeset minuta kasnije preko drugog gola doigravanja Nicklasa Backstroma. Kroz cijeli susret kapetan Washingtona Aleksandr Ovečkin i branič New Yorka Johnny Boychuk vodili su duele. Pobjednički gol na samom početku produžetka rezultat je niza pogrešaka prve petorke i vratara Capitalsa.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 4:2 [2:1]

(1-0 Desjardins, 1-1 Ribeiro; 2-1 Toews, 2-2 Ekholm, 3-2 Saad, 4-2 Seabrook;)

Nakon izjednačene serije u Nashvilleu, Predatorsi su na led United centra došli bez kapetana Shea Webera, a na vratima ih je čekao drugi vratar Hawksa Scott Darling u svom prvom startu u doigravanju, nakon što je Corey Crawford primio šest pogodaka u drugoj utakmici.

“Očito bilo je stresno, ali i uzbudljivo. Za moju prvu utakmicu doigravanja, momčad mi nije mogla pomoći više. Sretan sam svaki puta kada mogu izaći na led United centra. Svaka utakmica je uzbudljiva“, rekao je Darling o svom prvom startu u kojem je obranio 35 od 37 udaraca.

Predatorsi su po treći puta imali veći broj pokušaja nego Hawksi, no nekoliko grešaka, pogotovo u drugoj trećini, koštalo ih je utakmice. Hawksi su iskoristili brzinu i realizirali prilike dok se gosti nisu uspjeli snaći. Prva trećina završila je s po golom u svakoj mreži, a u drugoj su nakon novog izjednačenja Brandon Saad i Brent Seabrook donijeli vodstvo od dva gola koje se održalo do kraja čvrste i fizičke utakmice.

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 1:2 OT [0:3]

(1-0 MacArthur;; 1-1 Weise; 1-2 Weise)

Treći puta su Senatorsi bili blizu, vodili u utakmici i na samom kraju pali. U prvoj utakmici u Canadian Tire centru Habsi su uzeli treću pobjedu u nizu drugim golom Dalea Weisea sredinom prvog produžetka.

“Dobro smo odigrali cijeli susret. Oni su odradili dobar posao i otežali nam. Nismo mogli pronaći mrežu i to je jedino što nije valjalo u cijeloj igri. Od starta smo diktirali igru i pokazali da želimo pobjedu više od njih. No, ništa nije izgubljeno. U srijedu igramo ponovno, imamo samopouzdanja, i moramo ići utakmicu po utakmicu“, rekao je nakon trećeg poraza kapetan domaćina Erik Karlsson.

/b>

Craig Andersen zamijenio je Andrewa Hammonda kao starter na vratima domaćina i suočio se s 49 pokušaja. Clarke MacArthur doveo je domaćine u vodstvo sredinom prve trećine i rezultat se održao do šest minuta prije kraja susreta. Tada Weise zabija svoj prvi gol i odvodi utakmicu u produžetak. Gosti su imali šest prilika igre s igračem više, no niti jednom nisu bili uspješni.

Calgary Flames – Vancouver Canucks 4:2 [2:1]

(1-0 Bollig, 1-1 Matthias, 2-1 Brodie;; 3-1 Bennett, 4-1 PPG Monahan, 4-2 Hansen)

Nakon šest godina pauze doigravanje se vratilo u Saddledome i u prepunoj i glasnoj dvorani Sam Bennett je svojim prvim NHL golom potvrdio pobjedu domaćina te su Flamesi preuzeli vodstvo od 2:1 u seriji.

“To je trenutak o kojem sam puno puta razmišljao. Dobro je maknuti ga s dnevnog reda. Nisam mogao poželjeti bolje okruženje, tako da sam jako zahvalan“, rekao je Bennett o svom prvom golu, koji je bio treći Flamesa te kasnije pobjednički.

Canucksi nisu ušli u susret spremni igrati na potrebnoj razini, što se vidjelo od samoga starta. Domaćini su dvaput u prvoj trećini uzimali minimalno vodstvo, a nakon izjednačenja Shawna Matthiasa konačni rezultat susreta, točnije pobjeda, više neće doći u pitanje. Nakon Bennettovog gola Flamesi iskorištavaju svoj četvrti powerplay i stječu sigurniju razliku od tri gola koju će Canucksi vratiti na dva dvije i pol minute do isteka vremena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!