Ostali sportovi

Vlatka Lešić i Boris Krčmar potvrdili status najboljih

Sportnet • utorak, 21.04.2015.
Vlatka Lešić i Boris Krčmar potvrdili status najboljih

Vlatka Lešić iz Županje i Zagrepčanin Boris Krčmar u seniorskoj konkurenciji, te Splićanin Luka Lončarević kod juniora, pobjednici su 22. pojedinačnog prvenstva Hrvatske u pikadu koje je 18. i 19. travnja održano u Sportskom centru Sava sport u Sesvetama. Bilo je to završno natjecanje na kojemu je nastupilo 84 najboljih pikadista u državi po kategorijama, a ukupno je u Masters seriji Hrvatskog pikado saveza ove sezone sudjelovalo čak 419 natjecatelja.

Lešić i Krčmar su u natjecanje ušli sa statusom izrazitih favorita i to su uspjeli opravdati. Lešić je obranila titulu od prošle godine, a ukupno je to treći njezin naslov prvakinje Hrvatske u elitnoj disciplini 501 MO. U finalu je s uvjerljivih 5:2 pobijedila Splićanku Olju Pavlović, a u Splitu je završila i bronca koju je osvojila Rina Radun. Lešić je u Sesvete stigla u odličnoj formi što potvrđuje podatak da je jučer slavila u obje discipline koje su se igrale, u Cricketu i parovima (s Riječankom Marinom Cenov).

Boris Krčmar je opravdao reputaciju najboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada, a njemu je ovo šesta titula prvaka Hrvatske u disciplini 501 DO. U finalu je sa 7:3 pobijedio Splićanina Ivana Bilelu, a najteži posao imao je u polufinalnom ogledu protiv branitelja naslova Zdravka Antunovića iz Županje u kojemu je slavio sa 6:5. Dobra igra ovog dvojca je odlična vijest za našu mušku reprezentaciju koju od 6. do 13. lipnja očekuje nastup na SP i EP u Poreču na kojemu će naši braniti naslov europskog prvaka i napadati svjetsku titulu.

U konkurenciji seniora Druge kategorije u zadarskom finalu je slavio Ivan Buterin pobjedom protiv Tomislava Markića, dok je kod trećekategornika najbolji bio Slaven Kovačević iz Zagreba trijumfom u finalu protiv Riječanina Alena Sliška.

Malo iznenađenje se dogodilo u juniorskoj konkurenciji gdje je 17-godišnji Luka Lončarević osvojio naslov iako su status favorita imali sjajni Juraj Hrestak iz Krapine te Josip Ljubas iz Kaštel Kambelovca, inače aktualni svjetski prvak u uzrastu do 15 godina starosti. Ali Lončarević je obojicu pobijedio u međusobnim dvobojima te tako zasluženo došao do titule. Da to nije bilo slučajno potvrdio je i osvajanjem bronce u seniorskoj konkurenciji u Trećoj kategoriji.

22. POJEDINAČNO PH

SENIORKE - 501 MO
1. Vlatka Lešić (Županja)
2. Olja Pavlović (Split)
3. Rina Radun (Split)

SENIORI 1. KATEGORIJA - 501 DO
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Ivan Bilela (Split)
3. Zdravko Antunović (Županja)

SENIORI 2. KAT. - 501 MO
1. Ivan Buterin (Zadar)
2. Tomislav Markić (Zadar)
3. Ante Vranjeka (Šibenik)

SENIORI 3. KAT. - 501 SO
1. Slaven Kovačević (Zagreb)
2. Alen Sliško (Rijeka)
3. Luka Lončarević (Split)

JUNIORI U-18 - 501 SO
1. Luka Lončarević (Split)
2. Josip Ljubas (Kaštel Kambelovac)
3. Juraj Hrestak (Krapina)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!