Tenis

Ivan Dodig bez drugog kola u Bukureštu, Austrijanac slavio u tri seta

Mihaela Bradovski • utorak, 21.04.2015.
Ivan Dodig bez drugog kola u Bukureštu, Austrijanac slavio u tri seta
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig zapeo je već u prvom kolu turnira u Bukureštu porazom od Andreasa Haider Maurera u tri seta. Austrijski tenisač izgubio je drugi set sa 6:0, ali je bio bolji u prvom i trećem setu...

Za nešto više od dva sata igre, Ivan Dodig se oprostio od turnira u Bukureštu. Na startu je za protivnika imao Austrijanca Andreasa Haider Maurera i izgubio nakon velike borbe sa 7:5, 0:6, 6:4.

Hrvatska tenisač nije se uspio vratiti iz zaostatka u trećem setu nakon čega je Haider Maurer mirno priveo meč kraju.

Počelo je loše po Dodiga koji je rano izgubio servis u prvom setu, zatim se uspio vratiti da bi u završnici prvog seta ponovno pao pod pritiskom i izgubio set sa 7:5.

Drugi set bio je puno bolji, tu je Dodig dominirao i nije izgubio nijedan gem da bi ipak uslijedio pad u trećem setu gdje je Haider Maurer iskoristio svoju priliku.

Odmah je Austrijanac pobjegao na 3:1, u dva navrata Dodig je imao break lopte, no one su ostale neiskorištene i Haider Maurer je prošao u drugo kolo.

U borbi za četvrtfinale susrest će se s boljim iz meča Simonea Bolellija i Andreja Golubeva.

ATP Bukurešt, prvo kolo:
Andreas Haider Maurer (Austrija) - Ivan Dodig (Hrvatska) 7:5, 0:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2015. u 16:07
    I ja se isto nadam, samo bih dodao da Haider Maurer nije slabiji igrač od Dodiga, jer osim što je 50-ak mjesta bolje rangiran, u dobroj je formi i igra najbolji tenis unazad par godina, ove godine je pobjeđivao Robreda i Tomića, a zemlja mu je i inače najjača podloga.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2015. u 15:31
    Šteta za Ivana..izgubio je od slabijeg igrača od sebe..izgleda da su ozljede uzele danak..nadam se da će ostati zdrav i da će se vratiti u top50..
    Obrisan korisnik