Zimski sportovi

Video: Ducksi i Rangersi slavili u gostima

Željka Jurkas • utorak, 21.04.2015.
Video: Ducksi i Rangersi slavili u gostima

Tri susreta prvog kruga NHL doigravanja odigrana su u ponedjeljak navečer. Rangersi su ponovno preuzeli vodstvo u seriji s Pittsburghom, Wild je zaključao vrata pred naletima Bluesa, a Ducksi su se priključili Habsima na Istoku i upisali treću pobjedu...

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 1:2 [1:2]

(0-1 Hagelin; 0-2 Kreider; 1-2 Hornqvist)

U prvoj utakmici u Consol Energy centru Rangersi su odgovorili na zahtjeve i manjkavost igre iz druge utakmice. Boljom kontrolom i većim posjedom paka stigli su do dva gola prednosti prije nego su domaćini u potpunosti preuzeli led, a onda je velikim obranama na scenu stupio Henrik Lundqvist i održao dovoljnu prednost.

“Bila je čudna utakmica za mene. Morao sam držati kontrolu i čekati njihove nalete. U drugoj trećini su bili aktivniji, a u trećoj su stvarno pritisnuli. Teško smo izlazili iz svoje trećine, a oni su stalno navaljivali. Trebalo je par velikih obrana s moje strane da se izvučemo do kraja. Ovo je velika pobjeda za nas“, rekao je vratar pobjedničke momčadi, a prenose službene stranice.

Dobru igru i blagu prevlast na ledu gosti su naplatili sredinom prve trećine prvim pogotkom Carla Hagelina. Nastavili su igrati ne bi li nadogradili na stečeno vodstvo i drugi puta se upisali na semafor 20-tak minuta kasnije pogotkom Chrisa Kreidera koji je spretno pospremio odbijeni udarac Marca Staala. Patrick Hornqvist jedini se upisao u strijelce za domaćine, a unatoč jakim napadima do kraja susreta nije došlo do izjednačenja. Rangersi vode s 2:1 u seriji.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 3:0 [2:1]

(; 1-0 Pominville, 2-0 Parise; 3-0 EN Niederreiter)

Dean Dubnyk prvi je vratar koji je u ovogodišnjem doigravanju zaključao svoja vrata, a veliku prednost na ledu domaćini su pretočili u rezultat tek krajem druge trećine. Minnesota je u svom Excel energy centru dominirala susretom i određivala tempo igre, a prva linija vodila ih je do pobjede kojom su preuzeli vodstvo u seriji.

“Nisam bio pretjerano sretan s načinom kako su završile prve dvije utakmice u St. Louisu. Mislio sam da možemo puno bolje. Srećom, večeras smo pronalazili mrežu. U tome je velika razlika. Puno više smo držali pak, više vremena bili u njihovoj zoni, imali bolje proboje i jednostavno bolju igru. A znam da smo nas trojica željeli odigrati bolje nego u St. Louisu“, komentirao je na kraju susreta Zach Parise, strijelac i asistent za Wild, igru momčadi i svoje linije.

Bluesi nisu kroz susret pokazali puno toga, a posebice u napadačkom smislu. Svega 17 udaraca uputili su prema Dubnyku, a uglavnom su se mučili s hvatanjem brzine igre domaćina. Nakon golova Jasona Pominvillea i Parisea u drugoj trećini, Jake Allen je obranio sve pokušaje, no nakon što je povučen na klupu Nino Niederreiter pronašao je praznu mrežu.

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks 4:5 OT [0:3]

(1-0 Stempniak, 1-1 Fowler; 1-2 Perry, 2-2 PPG Myers, 3-2 Wheeler, 3-3 Silfverberg, 4-3 Little; 4-4 Kesler; 4-5 Rakell)

Lee Stempniak zabio je prvi gol u doigravanju pred domaćom publikom Jetsa koja ga je čekala od 1996. kada su bivši Jetsi igrali doigravanje prije preseljenja. No, nažalost po domaćine, susret nije završio u sretnim tonovima s kojima je počeo. Uzbudljiva utakmica prepuna preokreta još jednom je potvrdila da su Ducksi majstori pobjeda s golom razlike.

“Vjerujemo u sebe. Znamo da smo dobra momčad i ako igramo na pravi način, bit ćemo nagrađeni“, rekao je Rickard Rakell, strijelac pobjedničkog gola u produžetku, a Ryan Kesler, koji je na kraju zadnje trećine donio izjednačenje nadovezao se:“Napraviti ovako nešto u doigravanju, to je posebno. Nešto se posebno događa u našoj svlačionici.“. S tri pobjede Ducksa u seriji prokomentirao je što misli o četvrtoj utakmici:“Bit će to najteža utakmica do sada. Četvrta je uvijek najteža za pobijediti. I koliko god da im je ovaj poraz teško pao, obje momčadi će se regrupirati, zaboraviti što se dogodilo i u četvrtoj se boriti iz početka.“

Nakon izjednačenja rezultata sedam sekundi prije kraja prve trećine Ducksi i Jetsi su izmijenili pet golova nakon kojih su domaćini imali minimalnu prednost ulaskom u zadnju trećinu. Susret je nastavljen u izjednačenom ritmu, a jedna kriva procjena Ondreja Pavelca malo više od dvije minute do isteka vremena omogućila je Ducksima ponovni povratak u utakmicu te konačnu pobjedu na početku produžetka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!