Rukomet

Gojun: "Odmalena mi je velika želja bila igrati u Bundesligi, nadam se da ću ostvariti ambicije Füchse Berlina"

Razgovarala:Zvonka Keliš • srijeda, 22.04.2015.
Gojun: "Odmalena mi je velika želja bila igrati u Bundesligi, nadam se da ću ostvariti ambicije Füchse Berlina"

Hrvatski rukometaš na radu u PSG-u te hrvatski rukometni reprezentativac Jakov Gojun naredne će tri sezone nositi dres njemačkog Füchse Berlina te je u razgovoru za Sportnet otkrio kako mu je želja od malena bila zaigrati u Bundesligi te kako se nada da će zajedno sa svojom novom momčadi ostvariti njene velike ambicije.

Iz redova Füchse Berlina stigla je potvrda kako će naredne tri sezone boje berlinskih Lisica braniti hrvatski reprezentativac i stručnjak za obranu Jakov Gojun. Nakon dvije godine provedene u glavnom francuskom gradu, a netom prije toga i radnog staža stečenog u Atletico de Madridu, vrijeme je za novu promjenu adrese hrvatskog rukometaša.

"Prije petnaestak dana odradio sam liječnički pregled u Berlinu i nakon dvije godine provedene u PSG-u vrijeme je za novi angažman. Odlazim u redove Füchse Berlina, to je ekipa koja je posljednjih godina u vrhu Bundeslige i ima velike ambicije za sljedeću sezonu, posebice uz pojačanja poput Vukovića i desnog vanjskog igrača iz Wetzlara. Dakle, uz tri nova pojačanja i ekipu koja ostaje slaže se jako dobra ekipa za naredne godine", kazao je Gojun u razgovoru za Sportnet.

Zadovoljstvo dolaskom Gojuna izrazili su i iz redova samoga Füchse Berlina: "Ponosni smo što se jedan od najboljih obrambenih igrača svijeta odlučio za dolazak u Berlin. Nadamo se da ćemo time dobiti na stabilnosti i konstanti u našoj obrani", izjavio je menadžer Füchse Berlina Bob Hanning.

Još odmalena velika želja i cilj bili su mi igrati u Bundesligi koja je najjača liga na svijetu, a Berlin je pravi grad za moju obitelj, naime, nakon Madrida i Pariza selimo u novi veliki grad u kojem se nadam da ću pronaći svoj mir i uklopiti se. Također se nadam dobrim rezultatima u narednim godinama sa svojom novom ekipom. Moja karijera ide u dobrim putem te sam nakon Španjolske i Francuske presretan zbog toga."

Prije selidbe u Njemačku i priprema s novim klubom koje počinju sredinom srpnja, hrvatski rukometaš treba još zaključiti sezonu sa svojim sadašnjim klubom, PSG-om: "Treba sada još odraditi Prvenstvo i Kup do kraja s PSG-om. Bilo bi lijepo osvojiti Kup s PSG-om i bilo bi lijepo imati i taj trofej u karijeru. Jedino mi je žao što s ovakvom ekipom nismo uspjeli osigurati Final Four u Kölnu i zbog toga ostaje mali žal za ostvarivanjem boljeg rezultata. No, što je tu je. Sretan sam i na kraju želim što bolje odraditi svoj posao u PSG-u."

Za kraj je Gojun otkrio kako je postojala i opcija da ostane u Parizu, no odluka je, uslijed spominjanja francuskih medija kako u redove PSG-a stižu kako Nikola Karabatić tako i Zagrebaš Luka Stepančić, ipak u konačnici pala na Berlin: "U PSG-u je postojala opcija produžetka ugovora, ali dosta se to odugovlačilo. Bili su dosta zadovoljni mnome u Parizu ove sezone, bila je dobra sezona iza mene, no uz dolaske i pojačanja koja se spominju, prije mjesec dana moja se odluka prelomila na Berlin. Ponuda Berlina je bila tu, brzo smo se dogovorili i sada slijedi novi izazov u mojoj karijeri."

Foto: Facebook - Füchse Berlin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2015. u 14:40
    valjda se u naslovu stavi da je prešao u fuchse, a ne samo gojun: i citat
    Obrisan korisnik