Zimski sportovi

Video: Calgary i Hawksi stekli veliku prednost, Capitalsi izjednačili seriju

Željka Jurkas • srijeda, 22.04.2015.
Video: Calgary i Hawksi stekli veliku prednost, Capitalsi izjednačili seriju

Dan za dan igrali su Hawksi i Predsi, a s dva dana odmora ogledali su se Wingsi i Boltsi u večeri s četiri utakmice prvog kruga doigravanja NHL-a. U preostala dva susreta u normalnom ritmu nastavili su Capitalsi i Islandersi koji su u izjednačenoj seriji te Calgary i Vancouver...

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 3:0 [2:1]

(1-0 Dacjuk;; 2-0 PPG Sheahan, 3-0 EN Glendening)

Petr Mrazek odnio je prvu zvijezdu prvog susreta u Joe Louis areni. Serija je izjednačena došla u Detroit, a domaćini su jakom fizičkom igram i s izvanrednim Mrazekom na vratima došli do druge pobjede nad Boltsima koji se unutar same utakmice nisu znali prilagoditi novim zahtjevima.

“Mislim da smo klizali i izgledali kao prva hokejaška momčad, a do sada nismo bili na toj razini. Nismo njihovu obranu tjerali da kliže koliko smo morali u prvim utakmicama, a večeras smo to promijenili“, komentirao je nakon susreta trener Red Wingsa Mike Babcock.

Boltsi su propustili iskoristiti nekoliko prilika koje su im Wingsi pružili, a prvi gol koji su primili bio je odlična akcija u režiji Pavela Dacjuka. Svemu je odmogla i činjenica da nisu iskoristili niti jedna od šest dosuđenih powerplaya, dok su domaćini realizirali prednost početkom zadnje trećine koja ih ej odvela na dva gola razlike. Luka Glendening pronašao je praznu mrežu u zadnjoj minuti susreta za povećanje rezultata.

New York Islanders – Washington Capitals 1:2 OT [2:2]

(0-1 Ovečkin, 1-1 Cizikas;;; 1-2 Backstrom)

NHL Awards

Počele su nominacije za nagrade NHL-a u sezoni 2014./15. koje će biti dodijeljene 24. lipnja u Las Vegasu. Kandidati za Lady Bing trofej su: Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings), Jiri Hudler (Calgary Flames) i Anže Kopitar (Los Angeles Kings).

Dinamika odigravanja serije u Verizon centru ostala je ista i u Nassau Coliseumu. Nakon prve utakmice u kojoj Capitalsi nisu odigrali na potrebnoj razini, u drugoj su ponovno pokazali da se sjećaju i znaju što treba napraviti za pobjedu protiv brzih Islesa. Serija je nakon prvog produžetka izjednačena na 2:2.

“Velika utakmica. Uživajmo u trenutku. Treba zaboraviti ovu utakmicu i spremiti se za iduću“, kratak i jasan bio je kapetan gostiju Aleksandr Ovečkin nakon susreta.

Oba gola Capitalsa došla su kao odbijeni udarci, a najbolji pojedinci na strani gostiju bili su isti oni koji su cijele sezone vodili momčad: Ovečkin, Nicklas Backstrom i vratar Braden Holtby. Prva dvojica bili su strijelci i asistenti, a Holtby je obranio 36 udaraca i zaustavio onih nekoliko izvanrednih prilika koje su Islandersi stvorili. Casey Cizikas izjednačio je Ovečkinov gol 13 sekundi prije isteka prve trećine. Pri pobjedničkom golu sredinom prvog produžetka Islandersi su sve odigrali kako treba, ali slomljena palica kapetana Johna Tavaresa spriječila ga je da efikasno blokira Backstroma.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 3:2 3OT [3:1]

(0-1 PPG Wilson, 1-1 Vermette; 1-2 Neal; 2-2 Saad;;; 3-2 Seabrook)

Drugi dan za redom Blackhawksi i Predatorsi su se ogledali u United centru i niti svojom četvrtom utakmicom serija nije razočarala. Gosti su u dva navrata vodili s minimalnom razlikom, i dok je prvo izjednačenje stiglo manje od dvije minute nakon gola, do drugog su domaćini čekali preko pola trećine.

Predatorsi su iskoristili jedino isključenje prve trećine i došli do vodstva koje je Antoine Vermette brzo izjednačio, a krajem druge James Neal ih ponovno dovodi u vodstvo. Brandon Saad odveo je susret u produžetak koji se pak odužio u čak njih tri. U 101. minuti s ukupno stotim udarcem na vrata Brent Seabrook donio je domaćinima pobjedu i vodstvo u seriji od 3:1. I dok su se momčadi u više-manje izjednačenom susretu borile za prevlast na ledu, glavne zvijezde su stajale na vratima. Scott Darling upisao je 50 obrana, a Pekka Rinne susreo se s 48 pokušaja.

“Serija je izrazito tijesna. Svi u mojoj momčadi dobro igraju, ali nikako da dobijemo odskok. Pekka je bio jako dobar danas, imao je velike obrane kada smo ga trebali. Momčad se borila, stvarali smo prilike, imali smo dovoljno situacija za završetak susreta. No, kao što sam rekao, nismo došli do te završne“, komentirao je trener Predatorsa Peter Laviolette poraz u trećem produžetku.

Calgary Flames – Vancouver Canucks 3:1 [3:1]

(1-0 PPG Gaudreau, 1-1 PPG H. Sedin, 2-1 PPG Hudler, 3-1 Bennett;;)

Flamesi su svoje napravili u prvoj trećini, a Jonas Hiller se kroz iduće dvije trećine pobrinuo da bude dovoljno. Specijalne momčadi su bile aktivne i efikasne tijekom prvih 20 minuta. Prva tri powerplaya, jedan na strani gostiju i dva na strani domaćina, rezultirala su golovima do desete minute susreta. Sam Bennett nadogradio je na vodstvo Flamesa još jedan pogodak u zadnjoj minuti. Unatoč većem broju pokušaja Canucksa (11:7), domaćini su bili uspješniji, a iduće dvije trećine gosti su pojačavali pritisak. Ryan Miller zamijenio je Eddija Lacka na vratima i zaustavio sve daljnje pokušaje Flamesa (njih 15).

“Imam puno povjerenje u svoju momčad da ćemo biti spremni. Kaže se da je četvrta najteža za pobijediti i ovo neće biti drugačije. Borit će se dvije velike kanadske hokejaške zajednice, dva velika kluba. Podbacimo pak i vidjet ćemo što će se dogoditi“, rekao je nakon susreta trener domaćina Bob Hartley o mogućnosti završetka serije u idućoj utakmici u Vancouveru.

Pobjedom 3:1 Calgary je poveo u seriji s istim rezultatom i nakon 11 godina ima veliku mogućnost prolaska u drugi krug, što im je uspjelo samo jednom od osvajanja Stanleyja 1989. Serija se nakon Saddledomea seli u Rogers arenu gdje će domaćini morati pokazati puno više energije i truda ukoliko ju žele produžiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!