Hrvatski nogometni kup, Polufinale - uzvrati, 22.04.2015, 16:30 h, Park mladeži, gledatelja: 3.500
Suci: Ivan Bebek, Tomislav Petrović, Miro Grgić
Split
Split
Sokol Cikalleshi 43' (11m)
1:0(1:0) Hajduk
Hajduk

Video: Cikalleshi za povijesni uspjeh kluba, Hajduk ispustio posljednju nadu za spas sezone

Niko Rukavina • srijeda, 22.04.2015.
Video: Cikalleshi za povijesni uspjeh kluba, Hajduk ispustio posljednju nadu za spas sezone
Foto: FaH

Nogometaši Splita ostvarili su najveći uspjeh u svojoj povijesti i plasirali su se u finale Hrvatskog kupa u kojem će igrati protiv pobjednika dvoboja Rijeka - Dinamo. Jedini pogodak u uzvratnoj utakmici na Parku mladeži postigao je Cikalleshi iz jedanaesterca pred kraj prvog poluvremena.

Split
Split
Hajduk
12
Danijel Zagorac
26
Nino Galović
14
Goran Roce
(do 63')
24
Miloš Vidović
17
Marko Rog
(do 86')
99
Sokol Cikalleshi
13
Chung Woon
(do 74')
77
Slavko Blagojević
19
Tomislav Barbarić
11
Dražen Bagarić
5
Branko Vrgoč
Pričuvni igrači
8
Antonio Mršić
63'
25
Dario Rugašević
74'
15
Mario Kvesić
86'
Trener
Zoran Vulić
11
(do 46')
10
(do 82')
2
(do 55')
Pričuvni igrači
Trener
Hari Vukas

Utakmica koja je odlučivala o prvom finalistu Hrvatskog kupa nije obilovala prigodama. Obje momčadi igrale su oprezno, a jedini pogodak na utakmici je pao iz jedanaesterca. Splitovcima je taj pogodak bio dovoljan za najveći uspjeh u povijesti kluba i plasman u finale Kupa, a Hajduk je novim porazom ugasio i posljednju nadu u spas katastrofalne sezone.

U utakmicu velikog uloga obje su ekipe ušle vrlo oprezno. U prvom dijelu poluvremena nije bilo konkretnih prigoda, tek nepreciznih pokušaja Tina Svena Sušića s jedne, odnosno Branka Vrgoča i Sokola Cikalleshija s druge strane.

Nakon prilično nesadržajnih prvih 35. minuta, završnica prvog dijela priredila je mnogo uzbuđenja. Hajduk je bio vrlo blizu pogotku u 36. no udarac Artema Milevskog, kojeg je nakon odličnog prodora uposlio Nikola Vlašić, odsjeo je na vratnici. Zaprijetio je ubrzo opasnim centaršutom Sušić, a u 42. Splitovci su došli do pogotka.

Dražen Bagarić pao je nakon duela s dva Gorana, Milovićem i Jozinovićem, i Ivan Bebek je pokazao na bijelu točku iz koje je precizan bio Cikalleshi za vodstvo svoje momčadi.

Goran Vučević je na poluvremenu Sandra Gotala zamijenio Gurbanom Gurbanovom koji je ubrzo „izmiješao“ obranu Crvenih i poslao povratnu loptu koja se od Slavka Blagojevića umalo odbila u vlastitu mrežu.

U nastavku utakmice Hajduk je često kružio oko kaznenog prostora Crvenih koji su sigurno čuvali prednost. Unatoč pritisku Bijeli do kraja dvoboja nisu uspjeli doći do izjednačenja čime su nastavili agoniju koja ih prati čitavu sezonu.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2015. u 12:29
    Stalno govorim da ovo nije najbolji način da se vodi klub. I viimda je sad došlo ljudima iz dupeta u glavu. Sjećam se kada sam prije na to upozorio na jednom forumu ( i još neki) onda smo bilii proglašeni četnicima, Jugoslavenima i mrziteljima Hrvatske.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2015. u 08:32
    Ispali "crveni" .... hehehe ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2015. u 02:37
    Prvi korak ka ozdravljenju hajduka je da se ta narkomanska bagra, koja se naziva navijačima, makne čim dalje od kluba jer jedino što rade je šteta klubu
    Obrisan korisnik
  • sportoz22.04.2015. u 23:15
    Ne preostaje onda ništa drugo nego da Sokol raširi krila i uzme taj pehar! :)
    sportoz
  • Obrisan korisnik22.04.2015. u 22:43
    Nažalost, to pravilo više ne vrijedi. Samo pobjednik kupa ide u EL, ako to bude Dinamo u EL ide 4. iz prvenstva, a to može biti bilo tko iz kvarteta Hajduk, Split, Slaven, Zagreb.
    Obrisan korisnik