Nogomet

Ancelotti: "Hernandez fantastično rješenje", Simeone: "Atletico će se vratiti još jači"

Borna Rupnik • četvrtak, 23.04.2015.
Ancelotti: "Hernandez fantastično rješenje", Simeone: "Atletico će se vratiti još jači"
Foto: EPA

Po prvi puta ove sezone, Real Madrid uspio je svladati Atletico Madrid, za što je nagrađen polufinalom Lige prvaka. Carlo Ancelotti i Diego Simeone ponudili su svoja viđenja uzvratnog dvoboja.

Nakon 0:0 na Vicente Calderonu, 0:0 stajalo je i na stadionu Santiago Bernabeu sve do 88. minute, kada je Cristiano Ronaldo gurnuo loptu do Javiera Hernandeza, a meksički ju je napadač proslijedio u mrežu za veliko slavlje aktualnog prvaka Europe.

Diego Simeone, trener Atletico Madrida: "Atletico će se vratiti još jači. Nije lako ući među osam najboljih klubova Europe, a ja sam sretan što imam momčad s kojom se mogu u potpunosti identificirati. Imam momčad muškaraca, a još sam kao dječak naučio da mogu kući otići sretan ako moja momčad da sve od sebe, makar i izgubila. Nema smisla komentirati isključenje Turana, ali do tada smo kontrolirali utakmicu".

"Hernandez je igrao stvarno dobro, visokim intenzitetom. Zaslužio je ovaj pogodak, jako sam sretan zbog njega. Bio je fantastično rješenje, maksimalno spreman kao pravi profesionalac", pohvalio je svog igrača trener Carlo Ancelotti.

U polufinale su, osim Reala, prošli Barcelona, Bayern i Juventus, a Ancelottijevi će nogometaši pokušati ono što još nikome nije uspjelo - obraniti naslov u Ligi prvaka.

"Pokušat ćemo opet osvojiti Ligu prvaka. Neće biti lako, ali sve je moguće. Pokazali smo dovoljno strasti za odluku u zadnjim minutama, što nam je bila ideja i prije utakmice. Kontrolirali smo zbivanja od početka, imali smo posjed lopte i nismo dopustili Atleticu protunapade", tvrdi Talijan.

"Ovo je bila ključna utakmica sezone, ostali smo na životu, a kada smo u formi onda smo vrlo opasni. Svaki je susret novi test, a ovaj smo prošli s dobrim ocjenama. Možemo se nositi sa svim ostalim polufinalistima, pogotovo ako nam se stignu oporaviti ozlijeđeni igrači", zaključio je Ancelotti.

Urugvajski branič u dresu Atletico Madrida, Diego Godin, smatra da njegova momčad može ponoviti dobra europska izdanja i u narednim godinama.

"Borili smo se do samog kraja, ali nismo uspjeli. Ponosan sam na svoje suigrače, nastavit ćemo dalje istim putem", poručio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199023.04.2015. u 17:33
    Chicarito odlično rješenje za back up igrača i jokera s klupe. Da o njemu ovisi cili napad u sezoni, bilo bi čupanja kose radi realizacije. I ne može se po karakteristikama i osobinama uspoređivat s Benzon. U nekim stvarima je i bolji od njega, al generalno gledajući, pogotovo za ovu igru Reala... [više na forumu]
    Hrvoje1990