Zimski sportovi

Video: Ducksi pomeli Jetse iz doigravanja

Željka Jurkas • četvrtak, 23.04.2015.
Video: Ducksi pomeli Jetse iz doigravanja

Četvrti susreti u seriji značili su i kraj za Winnipeg Jetse koji se iz doigravanja opraštaju bez pobjede. Flamesi su se borili s Montrealom do samoga kraja i upisali prvu pobjedu. Rangersi su uzeli i drugu utakmicu u Pittsburghu, a St. Louis se nakon što je zaključan u prošloj, vratio sa šest golova...

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 1:0 [1:3]

(;; 1-0 Hoffman)

Craig Anderson ponovno je stajao na vratima Senatorsa, a njegova odlična izvedba nagrađena je prvom pobjedom Flamesa. Treći shutout doigravanja, i treći u tri dana, pripao je upravo njemu s 28 obranjenih udaraca pred domaćom publikom Canadian Tire centra. Carey Price mu je na drugim vratima ravnomjerno parirao do deset minuta prije isteka vremena. Pobjedom su domaćini zaobišli metlu koja im se spremala s četvrtom uzastopnom pobjedom Habsa.

NHL Awards

Nominirani za Frank J. Selke trofej su Patrice Bergeron (Boston Bruins), Anže Kopitar (Los Angeles Kings) i Jonathan Toews (Chicago Blackhawks).

Poprilično izjednačen susret riješen je u zadnjoj trećini u kojoj je pritisak i brzina gostiju popustila, dok su domaćini nastavili u jednakom ritmu. Mike Hoffman donio je pobjedu zahvaljujući dobrom pozicioniranju Mika Zibanejada i sužavanju vidnog polja Pricea. Sa strane gostiju najveću priliku za prvi pogodak susreta imao je Brandon Prust u igri s igračem manje, no Anderson mu se u zadnji tren našao na putu.

“Mi smo još uvijek u prednosti i kontroli i trebamo na taj način gledati. U idućoj utakmici moramo igrati aktivno kroz sve tri trećine i klizati. Prestali smo klizati večeras i to nas je koštalo“, rekao je Prust, a prenijele službene stranice.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 1:2 OT [1:3]

(1-0 Hornqvist; 1-1 Brassard;; 1-2 Hayes)

Penguinsi nisu iskoristili još jednu dobru izvedbu Marc-Andre Fleuryja koji se u svim susretima s Rangersima ističe kao jedan od najboljih igrača na obje strane leda. No, Henrik Lundqvist je po treći puta izašao kao pobjednik, a njegovoj momčadi nedostaje još jedna pobjeda za prolaz u drugi krug. Obzirom na nezavidan rekord Pensa pri zaostajanju ove sezone nije nerealno očekivati da će se to dogoditi već pri idućem susretu u Madison Square Gardenu.

Domaćini Consol Energy centra prvi su se upisali na semafor već u trećoj minuti susreta i minimalno vodstvo se zadržalo gotovo do kraja druge trećine kada Derick Brassard donosi izjednačenje. Rangersi su bili aktivniji u drugoj, da bi domaćini ponovno stisnuli u zadnjoj trećini. No, u produžetak su gosti ušli puno spremniji i s puno više žara te nedozvolivši udarac prema vratima Lundqvista, matirali Fleuryja u četvrtoj minuti nakon velike gužve kod gola.

Upitan što očekuje od Pittsburgha u idućem susretu Lundqvist je odgovorio:“Najbolje što mogu dati. Sve. Za njih će to biti trenutak očaja, i ključ naše pobjede je da uđemo u igru s istom idejom. Moramo iskoristiti svaku priliku za završetak serije. Ne smijemo si dopustiti da mislimo da će ih biti još.“

Minnesota Wild – St. Louis Blues 1:6 [2:2]

(0-1 Reaves, 0-2 Tarasenko, 0-3 Backes; 1-3 PPG Spurgeon, 1-4 Stastny, 1-5 Tarasenko, 1-6 Berglund;)

Bluesi su s kamatama vratili dug koji je ostao nakon što je pred njima u prethodnom susretu Devan Dubnyk zaključao svoju mrežu. Sa šest pogodaka iz 16 pokušaja u 36 minuta poslali su Dubnyka na klupu i upisali drugu pobjedu kojom su izjednačili seriju. Na vratima domaćina Darcy Kuemper zamijenio je Dubnyka i upisao devet obrana.

Bluesi su brzo, s dva gola unutar minute i pol u prvoj polovini prve trećine došli do početne prednosti i nakon toga su čekali greške i branili pristupe svojim vratima. Jake Allen propustio je obraniti tek jedan od 18 udaraca, no domaćini su bili darežljivi s poklonjenim pakovima i omogućili visoko vodstvo gostiju. Vladimir Tarasenko upisao je dva gola sinoć, a ukupno ih u seriji ima pet.

“Utakmica u niti jednom trenu nije imala osjećaj kao da ćemo se vratiti. Od početka nismo bili dobri, i išlo je samo na gore. Inače dobro startamo u susrete i držimo se svoje igre, bez obzira da li vodimo ili zaostajemo, no danas to svakako nije bio slučaj“, rekao je trener domaćina Mike Yeo.

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks 2:5 [0:4]

(1-0 PPG Little, 1-1 Etem; 1-2 Cogliano; 1-3 Kesler, 2-3 Stuart, 2-4 Kesler, 2-5 EN Vatanen)

“Anaheim je bio bolji od nas u ovoj seriji. Prve tri utakmice bile su jako tijesne. Možda ima malo sreće u utakmici unutar serije, ali kroz potencijalnih sedam utakmica, bolja momčad gotovo uvijek pobijedi, i oni su bili bolji od nas“, za kraj je rekao trener Winnipega Paul Maurice.

Jetsi su prva momčad koja je ispala iz doigravanja. U možda najuvjerljivijoj izvedbi i pobjedi Ducksa u seriji, domaćini, koji su dobar dio susreta parirali gostima, ipak su ostali prekratki. I dok su prethodne tri utakmice Jetsi uglavnom vodili da bi Ducksi u završnici preokrenuli rezutlat i uzeli pobjedu, sinoć u MTS centru Anaheim nije ostavio dvojbe oko želje za pobjedom.

Prvo vodstvo pripalo je domaćoj momčadi, no izjednačenje je došlo minutu i pol kasnije i zadržalo se do kraja. Ryan Kesler postigao je pobjednički, treći pogodak Ducksa početkom zadnje trećine, a Mark Stuart je pogotkom za dolazak na minimalan zaostatak utakmici vratio uzbuđenje i nadu domaćina. No, Keslerov drugi gol pet minuta kasnije jasno određuje pobjednika dok praznu mrežu na samom kraju pogađa Sami Vatanen.

Ducksi čekaju boljeg iz susreta Canucksa i Flamesa koji bi već večeras mogli završiti seriju u kojoj Flamesi trenutno imaju prednost od 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren24.04.2015. u 11:48
    Imate greškicu u prvom i drugom odlomku, nisu Flamesi nego Senatorsi.
    Zdren