Košarka

Thunder raskinuo suradnju sa Scottom Brooksom nakon sedam zajedničkih sezona

Branimir Korać • četvrtak, 23.04.2015.
Thunder raskinuo suradnju sa Scottom Brooksom nakon sedam zajedničkih sezona
Foto: EPA

Oklahoma City Thunder u sljedeću sezonu ući će s novim trenerom. Nakon što nije uspio dohvatiti doigravanje ove sezone, Brooks je ostao bez povjerenja i posla...

Trener s najvećim postotkom pobjeda, a bez prstena prvaka, Scott Brooks, ostao je bez posla. Brooks ove sezone nije uspio dovući Oklahomu do doigravanja i u klubu su se odlučili za raskid.

Treba biti iskren i priznati da nije imao lagan posao, Kevin Durant propustio je najveći dio sezone, Russell Westbrook također je bio dugo odsutan, Serge Ibaka ozlijedio se u ključnom trenutku i uz sve te izostanke Brooksu nije bilo lako.

"Ovo je vrlo teška odluka. Ona nije donesena na temelju minule sezone već je nešto za što smo osjećali da je potrebno kako bi nastavili s napretkom", stoji u priopćenju Sama Prestija.

Brooks je imao veliku podršku igrača, a pokazao je to i Durant koji se oprostio od trenera putem Instagrama.

"Danas je jako težak dan za mene. I dok uvijek podržavam odluke kluba i jedva čekam sljedeću sezonu, ipak mi je Scotty bio trener i prijatelj proteklih sedam godina. Puno toga ostvarili smo zajedno i to nam nitko ne može uzeti. Pod njegovim vodstvom rastao sam kao igrač i čovjek i za to ću mu uvijek biti zahvalan. Želim mu samo najbolje, znam da će i dalje biti uspješan", piše Durant.

Brooks je u Thunderu ostvario 62 posto pobjeda, ali nikada nije uspio otići do samog kraja i uzeti prsten.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • buco723.04.2015. u 23:18
    onog trebutka kad su pustili hardena završili su priču kao ozbiljna ekipa koja puca na naslov....
    buco7