Košarka

Francusko-tursko finale Eurochallenge kupa, Stipanović igra za trofej

Branimir Korać • petak, 24.04.2015.
Francusko-tursko finale Eurochallenge kupa, Stipanović igra za trofej
Foto: Kristijan Komarica

U Trabzonu se održava završni turnir Eurochallenge kupa, a u finale su se plasirali domaćin čije boje brani Andrija Stipanović, bivši mladi hrvatski reprezentativac, a danas reprezentativac BiH, te Nanterre...

U prvom polufinalu sastali su se Nanterre i Skylinersi iz Frankfurta, a susret je protekao u boljoj igri Francuza koji su na kraju stigli do pobjede 84:79. Susret je odlučen u posljednjoj minuti kada je Nanterre preko Kylea Weemsa i njegove trice na isteku napada poveo sa 79:76, nakon toga Nijemci ne koriste svoj napad, a Mouhammadou Jaiteh podiže na plus pet i završava priču.

Nanterre su do pobjede predvodili Weems s 25 poena (9/14, trica 6/9) i šest skokova te Jamal Shuler s 18 poena (5/12) i sedam asistencija. Kod Frankfurta Sean Armand ubacio je 17 poena (6/11) uz šest skokova dok je Johannes Voigtmann dodao 16 poena (4/10).

Drugi finalist je domaćin završnog turnira Trabzon koji je očekivano bio bolji od rumunjske Energije. Kvalitetniji Turci nošeni na krilima pune dvorane nisu dopustili nikakvu šansu Energije.

Predvodili su ih Dwight Hardy s 26 poena (8/12) i šest skokova, Sean Marshall s 15 poena (5/8) te Andrija Stipanović s 12 poena (5/8) i sedam skokova. Kod Energije Giordan Watson ubacio je 15 poena (5/10).

Eurochallenge, polufinale:
Nanterre - Skyliners Frankfurt 84:79
Energia - Trabzon 63:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!