Košarka

Fantastični Himki već nakon prve utakmice došao na korak od osvajanja Eurokupa

Branimir Korać • subota, 25.04.2015.
Fantastični Himki već nakon prve utakmice došao na korak od osvajanja Eurokupa

Košarkaši Himkija već nakon prve finalne utakmice Eurokupa imaju jednu ruku na trofeju. Na gostovanju u Španjolskoj pregazili su Gran Canariju i očekuje ih formalnost na njihovom parketu...

Savršena večer i savršena utakmica za Himki. U finalnu seriju protiv Gran Canarije ušao je kao blagi favorit, ali nitko nije mogao predvidjeti da će na ovakav način okončati prvu finalnu utakmicu.

Konačnih 91:66 na ovako teškom gostovanju zvuči pomalo nestvarno.

Već znamo priče o specifičnim uvjetima u dvorani Gran Canarije, bučnim navijačima, visokoj vlagi, uvjetima na koje se momčadi teško prilagođavaju, no ništa od toga nije smetalo Rusima koji su imali savršenu večer. Potpuno su nadigrali Gran Canariju i u svoju dvoranu odnose ogromnu prednost. Jednostavno Španjolcima treba jedno od najvećih košarkaških čuda da dođu do trofeja.

Gran Canaria se raspala u zadnjih deset minuta. Dotad je susret još bio ravnopravan, a onda su gosti počeli stvarati ogromnu prednost, domaćin je sve više tonuo i na kraju potpuno potonuo.

"Nakon svakog promašaja, uzeli su skok i zabili tricu ili otišli na prodor i položili. Teško je pobijediti momčad koja ubaci toliko trica u zadnjoj četvrtini, jednostavno su večeras bili bolji. Što nam je činiti? Dobiti ih s 26 razlike", kaže Kyle Kuric.

Kuric je bio najbolji kod domaćina s 23 poena (8/17, trica 5/9), a Eulis Baez dodao je 18 poena (7/11) i sedam skokova. Kod gostiju Marko Popović nije ulazio u igru, po 18 poena ubacili su Petteri Koponen (8/15) i Egor Vjalcev (7/10) dok je Paul Davis dodao 17 poena (7/8) i šest skokova.

Eurokup, nokaut faza

finale

Gran Canaria66:91Himki
Himki83:64Gran Canaria

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, nokaut faza

finale

Gran Canaria66:91Himki
Himki83:64Gran Canaria

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!