Zimski sportovi

Video: Predatorsi i Canucksi ostali u igri

Željka Jurkas • petak, 24.04.2015.
Video: Predatorsi i Canucksi ostali u igri

Dvije momčadi, Predatorsi i Canucksi, pobjedama su uspjele produžiti serije i spriječiti eliminaciju iz prvog kruga doigravanja NHL-a. Boltsi su izjednačili seriju u drugoj utakmici u Joe Louis areni, a Capitalsi su prvi puta poveli u susretima s Islandersima...

Washington Capitals – New York Islanders 5:1 [3-2]

(0-1 Bailey, 1-1 Kuznjecov; 2-1 Alzner; 3-1 Laich, 4-1 Kuznjecov, 5-1 Chimera)

U teškoj i izjednačenoj seriji rijetko se dogodi da jedna momčad toliko uvjerljivo dominira ledom i iskoristi sve pogreške druge. No, upravo to smo gledali sinoć u Verizon centru u petoj utakmici serije Capitalsa i Islandersa. Nakon što su u drugoj utakmici u Nassau Coliseumu izjednačili ukupan rezultat, Capsi su sinoć prvi puta došli u vodstvo u seriji i sada s 3:2 imaju mogućnost riješiti seriju u gostima.

NHL Awards

U kategoriji za najboljeg rookija godine, točnije Calder trofej nominirani su: Filip Forsberg (Nashville Predators), Aaron Ekblad (Florida Panthers) i Mark Stone (Calgary Flames).

“Bit će to teška utakmica. Morat ćemo igrati puno bolje nego danas. Njihova publika je nevjerojatna i igraju izvrsno na domaćem ledu“, rekao je o idućem susretu u Coliseumu napadač i strijelac trećeg pogotka Capitalsa Brooks Laich.

Jedina uravnotežena trećina, prva, vidjela je vodstvo i jedini pogodak Islandersa, a od izjednačenja Jevgenija Kuznjecova, pa do kraja susreta igru su kontrolirali domaćini. Pobjednički pogodak Karla Alznera u drugoj i još tri u mreži Michala Neuvirtha, bila su više nego dovoljno za slamanje gostiju.

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 5:2 [2-3]

(0-1 Richards, 1-1 Forsberg;; 2-1 Neal, 3-1 PPG Wilson, 4-1 Forsberg, 4-2 Versteeg, 5-2 EN PPG Forsberg)

Predatorsima je prijetilo ispadanje pred domaćom publikom, pa su nakon izjednačene prve i druge trećine bez pogodaka, pronašli brzinu više u zadnjoj. Ukupno pet golova postignuto je u tih zadnjih 20 minuta, a svega jedan na strani gostiju. Patrick Kane je ponovno sve zadivio svojim mogućnostima baratanja pakom, a nakon dodavanja iz okreta, Kris Versteeg je pospremio jedini pak iza leđa Pekka Rinnea. Scott Darling našao se na vratima na četiri gola domaćina, a zadnji, koji je ujedno i zaokružio hat trick rookija Filipa Forsberga je postignut u praznu mrežu.

“Uvijek je lijepo postići hat trick, no najbitnije je da smo pobijedili. Očito, ova pobjeda nam je trebala da nastavimo seriju i bit će zabavno iduću igrati u Chicagu. Kada gledamo utakmice koje smo odigrali, i što je sve Darling napravio, znamo da možemo bolje. Očito, on je velik i ako ga pokrenemo, naškodit će mu kao i drugim vratarima lige. Mislim da je danas to bio jedan od ključeva za nas, ti golovi iz kretanja“, komentirao je Forsberg.

Chicago je maknuo nogu s gasa i koncentracije prema kraju susreta i nikako ne može biti zadovoljan prikazanim. Kako se trećina približavala kraju i živci su bili sve kraći, pa su dvije minute prije isteka vremena bačene rukavice. Prvu meč loptu Hawksi su propustili, a iduća je u njihovom United centru.

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 2:3 OT [2-2]

(; 1-0 Nyquist, 2-0 Andersson; 2-1 Johnson, 2-2 Palat; 2-3 Johnson)

Red Wingsi su do 55. minute držali uvjerljivu pobjedu, pa makar je drugi gol bio djelo Lightningovog vratara Bena Bishopa koji je pak palicom spremio u vlastitu mrežu. No, tada trojka Nikita Kučerov - Ondrej Palat - Tyler Johnson, linija poznata pod nazivom „trojčeki“, stupa na scenu i krade susret.

“Nema sumnje u njih, ha?Imam tu sreću da sam Johnsona i Palata trenirao i u nižoj ligi i u NHL-u... Preuzeli su utakmicu u posljednjih pet minuta“, rekao je trener gostiju Jon Cooper, a trener domaćina Mike Babcock bio je sličnog razmišljanja:“Ukrali su nam ovu utakmicu kako smo mi njima prvu.

Johnson je smanjio razliku pet minuta prije isteka vremena, a Palat je susret poslao u produžetak minutu i pol kasnije. Johnson postiže svoj drugi i odlučujući gol utakmice na početku produžetka kada su se Boltsi našli u situaciji 3-na-1.

Vancouver Canucks – Calgary Flames 2:1 [2-3]

(0-1 Jones; 1-1 Bonino; 2-1 D. Sedin)

Unatoč odličnom Jonasu Hilleru na vratima gostiju, domaćini Canucksi su izbjegli poraz i produžili seriju na još barem jednu utakmicu. Ryan Miller imao je upola manje posla od Hillera i s jednim primljenim udarcem na 21 pokušaj upisao pobjedu.

“Na klupi se nije osjećala panika i ne znam da li je to znak veteranske momčadi ili momčadi koja vjeruje da se može vratiti u seriju. Cijelu sezonu lovimo zaostatke“, rekao je Daniel Sedin, strijelac pobjedničkog gola nakon susreta.

Flamesi su prvi poveli, na samom početku utakmice, a u iduće dvije trećine domaćini su izjednačili i poveli. Penalty kill tim Vancouvera odradio je dobar posao, poglavito u zadnjoj trećini minimalizirajući utjecaj igrača više za Calgary. Serija se seli u Saddledome gdje Flamesi imaju drugu meč loptu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.04.2015. u 20:24
    Zao mi je Detroita, al nakon ove pobjede, mislim da ce Tampa s iducom tekmom zatvorit seriju! Capitalsi slicno ko i Tampa! Calgary-Vancouver....totalno nepredvidljiva i izjednačena serija! Volio bi da Chicago-Nashville dode do "majstorice" jer tekme su odlicne, iako mislim da Blackhawksi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik