Zimski sportovi

Video: Penguinsi završili doigravanje, Ottawa ostala na životu

Željka Jurkas • subota, 25.04.2015.
Video: Penguinsi završili doigravanje, Ottawa ostala na životu

Tri susreta prvog kruga doigravanja NHL-a u petak zaključila su još jednu seriju. New York Rangersi prolaze dalje, a Penguinsi će put golf terena. Senatorsi su u Montrealu izdržali sve napade domaćina za produljenje serije, a Wild je u gostima povelo u seriji protiv Bluesa...

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 1:5 (3-2)

(0-1 Ryan, 0-2 Wiercioch; 0-3 PPG Karlsson; 1-3 Gilbert, 1-4 Condra, 1-5 PPG Ryan)

U dramatičnim povratcima u sezonu, utakmicu, seriju sada Craig Anderson zamjenjuje Andrewa Hammonda na vratima, ali kao i u prvom slučaju, Senatorsi se ne predaju i grizu do pobjede. Habsi ne mogu reći da nisu sve ostavili na ledu, no unatoč gotovo dvostruko većem broju pokušaja i većoj kontroli igre kroz zadnje dvije trećine, Anderson je bio skoro neprelazan, dok su s druge strane igrači Ottawe realizirali svoje prilike preko Careyja Pricea.

NHL Awards

Trojica finalista za Vezina trofej koji ide najboljem vrataru regularne sezone su: Devan Dubnyk (Minnesota Wild), Carey Price (Montreal Canadiens) i Pekka Rinne (Nashville Predators).

“Idemo utakmicu po utakmicu, kao i do sada, i razmišljamo samo o idućoj. U njoj moramo pobijediti, a kasnije ćemo brinuti o sedmoj. Bit ćemo u svojoj dvorani i znamo da će oni jako izletiti na led, kao i u petak. Oni su jako dobar momčad i mi moramo nastaviti na isti način i sa svakom utakmicom se poboljšavati, što mislim da smo do sada radili“, komentirao je nakon još jedne pobjede koja ih je održala na životu kapetan Senatorsa Erik Karlsson. Karlsson se upisao u strijelce u drugoj trećini na jednoj od dvije realizirane prilike s igračem više gostiju.

Domaćini Bell centra su napadali i držali pritisak, ali jedino je Tom Gilbert uspio proći Andersona, na početku zadnje trećine kada su gosti imali tri gola prednosti. Spacijalni timovi domaćina nisu se iskazali. Powerplay je propustio iskoristiti tri prilike, dok je penalty kill s polovičnim uspjehom zaključio susret.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 2:1 OT (4-1)

(1-0 PPG Stepan;; 1-1 Spaling; 2-1 Hagelin)

New York Rangersi će napredovati u idući krug doigravanja u kojem čekaju pobjednika serije New York Islandersa i Washington Capitalsa. Nakon pet utakmica koje brojčano nipošto ne govore dovoljno o težini serije u kojoj su svi susreti završili s golom razlike, a njih četiri rezultatom 2:1, i u kojoj se dvaput odlazilo u produžetak ne bi li dobili pobjednika, Penguinsi se opraštaju od sezone u kojoj su šepajući ušli u doigravanje i unatoč svim ozljedama ipak natjerali osvajače Presidents' trofeja da ih ozbiljno shvate.

“Fleury nam je svake večeri dao priliku za pobjedu“, rekao je kapetan gostiju Sidney Crosby nakon konačnog poraza u seriji te dodao:“Naš power play tim je mogao više doprinijeti.“ Bio je ovo ponovno susret vratara, kao i većina u ovoj seriji, a Marc-Andre Fleury je bio odličan, no Henrik Lundqvist je uzeo pobjedu.

Blueshirtsi su u svom MSG-u došli u rano vodstvo golom u igri s igračem više na početku susreta, a gosti su gotovo do kraja druge trećine tražili prolaz pored Kralja Henrika. Nick Spaling je na kraju u velikoj gužvi uspio progurati pak iza njegovih leđa i izjednačenje je potrajalo do sredine prvog produžetka.

Carl Hagelin postigao je pobjednički pogodak utakmice i serije udarcem sa sredine desnog kruga. “Ovo je jedan od najsretnijih trenutaka mog života“, zaključio je strijelac Rangersa.

St. Louis Blues – Minnesota Wild 1:4 (2-3)

(1-0 PPG Tarasenko, 1-1 Scandella; 1-2 Niederreiter, 1-3 PPG Koivu; 1-4 Coyle)

Nakon izvanredne izvedbe u kojoj su sa šest golova izjednačili seriju u drugoj utakmici u Minnesoti, Bluesi su se vratili na domaći led spremni vratiti njegovu prednost. No, Devan Dubnyk se vratio na razinu koju poznaje otkako je zaigrao za Wild i zaustavio njihovih gotovo dvostruko više udaraca (37) nego što je njegova momčad poslala prema Jakeu Allenu (19).

“Bio je odličan. Znali smo da će na pravi način odgovoriti. Uvijek se vratio još bolji nakon poraza otkako je ovdje. Uvijek ima pozitivan stav koji je jako bitan, i preseli se na ostatak momčadi. To nas čini sigurnim u njega i znali smo da će danas dobro odigrati“, hvalio je Dubnyka Charlie Coyle, strijelac posljednjeg, četvrtog pogotka za Wild.

Vladimir Tarasenko uzeo je prvu prednost za domaćine na powerplay golu u prvoj trećini, no već tri minute kasnije Marco Scandella izjednačuje. U drugoj trećini, nakon pogreške St. Louisa Chris Stewart je pronašao Nina Niederreitera koji od okvira šalje pak u mrežu za pobjednički gol. Kapetan Mikko Koivu upisuje se u strijelce dvije minute kasnije kada njegovo dodavanje prema sredini mreže na powerplayu Jay Bouwmeester skreće u vlastitu mrežu. S prednošću od 3:2 serija odlazi u Minnesotu gdje Wild na domaćem ledu ima priliku doći do drugog kruga doigravanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!