Tenis

Wozniacki u odličnom meču eliminirala Simonu Halep za finale Stuttgarta

Branimir Korać • subota, 25.04.2015.
Wozniacki u odličnom meču eliminirala Simonu Halep za finale Stuttgarta
Foto: EPA

Caroline Wozniacki i Angelique Kerber odlučit će o pobjednici velikog WTA turnira u Stuttgartu. Wozniacki je do finala došla sjajnom pobjedom protiv Simone Halep dok je Kerber bila bolja od Madison Brengle...

Gotovo tri sata trajala je velika bitka u Stuttgartu gdje su Caroline Wozniacki i Simona Halep tražile prolaz u finale. Halep je u drugom setu bila na koljenima, Wozniacki je igrala sjajan tenis, ali je Rumunjka ipak uspjela izvući se ti izboriti odluku u trećem.

U drugom setu na servisu za ostanak u meču Halep je bila udaljena dva poena od poraza. Ipak je uspjela uzeti taj gem, zatim i napraviti break te osvojiti set sa 7:5.

U trećem setu ipak je počela griješiti i padati, Wozniacki je uzela četiri gema zaredom i pobjegla na 5:1 te izborila prolaz.

"Imala sam šanse za zaključiti meč u dva seta, ali nisam ih iskoristila. Međutim uspjela sam to izbrisati iz memorije i zaigrati iznova treći set jer mi je bilo jasno da je sada nemoguće nešto promijeniti. To je onaj napredak u razmišljanju koji moram napraviti, prečesto mi se događalo da padnem kada previše razmišljam", rekla je Wozniacki.

U finalu je čeka odlična Njemica Angelique Kerber koja je u posljednje vrijeme značajno podigla formu i igra sve bolje. Ovdje je otišla u finale zahvaljujući pobjedi protiv Madison Brengle u dva seta.

Petra Martić nije uspjela proći u finale u konkurenciji parova, izgubila je svih deset poena u match tie-breaku i oprostila se u polufinalu.

WTA Stuttgart, polufinale:
Caroline Wozniacki (Danska, 4) - Simona Halep (Rumunjska, 2) 7:5, 5:7, 6:2
Angelique Kerber (Njemačka) - Madison Brengle (SAD) 6:3, 6:1

Parovi, polufinale:
Mattek/Šafarova (SAD/Češka) - Martić/Vogt (Hrvatska/Lihtenštajn) 4:6, 6:3, 10:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!