Rukomet

Babić: "Moja je vizija da Hrvatska napada 57 minuta, ali bez žurbe", Metličić: "Hrvatskoj je mjesto na vrhu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 27.04.2015.
Babić: "Moja je vizija da Hrvatska napada 57 minuta, ali bez žurbe", Metličić: "Hrvatskoj je mjesto na vrhu"
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu će igrati kvalifikacije za EP protiv Norveške, a novi izbornik Željko Babić i njegov pomoćnik Petar Metličić govorili su o svojim planovima.

Poslije Svjetskog prvenstva u Kataru, Slavko Goluža napustio je klupu hrvatske rukometne reprezentacije, a za njegovog nasljednika izabran je Željko Babić. Desna ruka bit će mu bivši kapetan Petar Metličić.

"Dobio sam veliku čast kad sam izabran, iako mislim da je bilo i boljih trenera. Znam da moram dati sve od sebe, a to ne bih mogao da sam ostao trener u Meškovu. Ne zanima me novac, ni ugovor. Želim biti uspješan", sažeo je Babić, potvrdivši odlazak s klupe bjeloruskog kluba.

Njegov je cilj stvoriti reprezentaciju koja će vrhunac doživjeti na Europskom prvenstvu 2018. godine u Hrvatskoj. "Obaveza i odgovornost su veliki. Pokušat ću unaprijediti hrvatski rukomet i svojim radom dati reprezentaciji prednost u odnosu na suparnike", najavio je novi izbornik.

Domagoj Duvnjak: "Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Norvešku u obje utakmice, iako nam neće biti lako. Norveška nije nimalo bezazlen suparnik".

Babić je nekoliko riječi posvetio Domagoju Duvnjaku: "I u klubu igra na poziciji lijevog vanjskog pa ćemo ga na toj poziciji koristiti i u reprezentaciji, što je kompatibilno s njegovom pozicijom u obrani. Zato je pozvan Drago Vuković koji će popuniti poziciju srednjeg vanjskog i poziciju četiri u obrani 6-0", kaže.

"Ne smijemo žuriti. Trebamo čekati dva, tri faula, igrati napade od tridesetak sekundi, čekati da im padne koncentracija u obrani i tek onda pucati", najavio je izbornik ogled s Norvežanima.

"Moja je vizija da Hrvatska bude prepoznatljiva po visokom intenzitetu igre, da napada 57 minuta, ali bez žurbe. Inzistirat ću i na agresivnosti u obrani. Goluža je napravio dobre stvari. Da je imao malo više sportske sreće i da je pobijedio Poljsku na Svjetskom prvenstvu, ja danas ne bih bio ovdje. Takav se poraz mogao dogoditi svakom treneru", naglasio je Željko Babić, prenosi Hina.

Petar Metličić tvrdi da se novom poslu pristupa bez treme: "Uzbuđen jesam, ali nemam straha. Vjerujem da svojim znanjem, karakterom i ponašanjem mogu pomoći reprezentaciji da se vrati na vrh, tamo gdje Hrvatska pripada".

Hrvatska protiv Norveške igra u srijedu u Stavangeru te u nedjelju u Varaždinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bigguy28.04.2015. u 14:26
    Svaki izbor će uvijek biti dobrim dijelom i politički tako da se ne treba čuditi, ali ipak mislim da je ovo klasa iznad tupka koji je bio
    Bigguy
  • Obrisan korisnik28.04.2015. u 12:04
    NIti je izabran najbolji trener niti su pozvani najbolji igrači. Sve u svemu ništa novo nažalost agonija se nastavlja!
    Obrisan korisnik
  • ruby28.04.2015. u 11:42
    Veće sirovine nisam vidio . Oni se boje neke Norveške , a naši igrači zbilja su klasa. Lako je s takvim igračima dobiti protivnike. Njima mogu i ja biti trener bez imalo straha da ću izgubiti.
    ruby
  • sportoz27.04.2015. u 18:33
    Najvažnije da je otišao Kurta, a sad je li ga zamijenio Murta, to ćemo tek vidjeti...
    sportoz
  • Obrisan korisnik27.04.2015. u 17:23
    Osobno nije bio moj prvi niti drugi izbor, mislim da ima boljih i kvalitetnijih hrvatskih trenera/stručnjaka, ali dat ću mu priliku da se dokaže, gore od Golužine neuspješne Ruske dvometarske obrane i sterilnog napada ne može biti. Sudit ću mu nakon prvog natjecanja u siječnju.
    Obrisan korisnik