Zimski sportovi

Video: Wild ponovo na Hawkse, završila bajka Ottawe

Željka Jurkas • ponedjeljak, 27.04.2015.
Video: Wild ponovo na Hawkse, završila bajka Ottawe
Foto: EPA

Minnesota je po treći puta u seriji preuzela vodstvo i na domaćem ledu u šestoj utakmici iskoristila priliku za prolaz u drugi krug doigravanja NHL-a, a Canadiensi su nakon ispuštanja dvije meč lopte osigurali da ne dođe do sedme utakmice...

Minnesota Wild –St. Louis Blues 4:1 (4-2)

(1-0 SHG Parise; 2-0 Fontaine, 2-1 Oshie; 3-1 Parise, 4-1 EN Niederreiter)

Zach Parise iskoristio je neopreznost powerplay tima gostiju i doveo svoju momčad u početno vodstvo. Punu trećinu nakon njegovog gola Justin Fontaine iskoristio je još jednu pogrešku Bluesa i to vodstvo udvostručio zadavši gostima konačni udarac koji ih je izbacio iz doigravanja.

IIHF Svjetsko prvenstvo

Potvrđeno je sudjelovanje kapetana Penguinsa Sidneyja Crosbyja u sastavu reprezentacije Kanade na Svjetskom prvenstvu elitne divizije koje 1. svibnja počinje u Češkoj. Crosby se priključuje velikom broju NHL-ovaca čije momčadi (više) nisu u doigravanju.

Wild se nipošto nije htio vratiti u St. Louis na sedmu utakmicu serije, a uz Parisea koji je dodao još jedan pogodak, svoj dio posla odradio je i Devan Dubnyk koji je ponovno bio odličan i skupio 30 obrana. “Svi igrači žele bio dio velikih utakmica, svi žele pridonijeti. Što se moje linije tiče, od nas se to očekuje. Na kraju dana, mi smo ti koji moraju donijeti prevagu“, rekao je Parise nakon pobjede.

Na samom kraju druge trećine T.J. Oshie donio je nadu Bluesima pogotkom koji je prepolovio zaostatak i nakratko odnio moment na njihovu stranu. No, nakon pauze Minnesota brzom tranzicijom i spretnošću Parisea vraća rezultat kojeg pogotkom u praznu mrežu povećava Nino Niederreiter.

Jedna od sila centralne divizije tijekom regularnog dijela sezone, ponovno je pala na početku doigravanja. Sve je sažeo vratar Jake Allen koji je otišao na klupu nakon drugog primljenog gola:“Ponovno dva gola koja se ne smiju dogoditi. Razočarao sam cijelu momčad i to će me pratiti neko duže vrijeme prije nego se budem morao pripremiti za iduću sezonu. Moj posao je održati momčad u utakmici, a pustio sam takav slabi udarac. Prilika za osvojiti Stanley Cup ne događa se često u karijeri, pogotovo s ovakvom momčadi. Ova igra nije na našoj razini, nije prihvatljiva za nikoga od nas.“

Zaključenjem serije Wild u drugom krugu susreće istog protivnika kao i prošle sezone, Blackhawkse.

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 0:2 (2-4)

(0-1 Gallagher;; 0-2 EN Pacioretty)

Habsi su poveli s tri pobjede u seriji, a nakon toga kroz posljednje dvije utakmice gledali Ottawu kako radi ono što ju je i dovelo u prvi krug doigravanja – vraća se iz zaostatka. Odlučni da neće doći do sedme utakmice u Bell centru, gosti su rano poveli iskoristivši okretnost koja je obranu domaćina ostavila zatečenom te napravili ono što oni radi cijele sezone – oslonili se na Careyja Pricea.

“Prema stavu koji je imao prije utakmice, fokusu, pogledu, znali smo da će odlično odraditi posao. 43 obrane je poprilično impresivno, još k tome u gostujućoj dvorani pri eliminacijskoj utakmici. Nekako to očekujemo od njega, ali ne smijemo uzimati zdravo za gotovo“, komentirao je najboljeg igrača Canadiensa ove sezone i postsezone strijelac prvog, i odlučujućeg, pogotka Brendan Gallagher.

Susret je u svim kategorijama, osim onoj najbitnijoj – golovima, pripao domaćinima, a tu spada i povelik broj izgubljenih pakova na obje strane leda. Iako će ostati zapisano da je Price obranio sve udarce utakmice, zapravo ga je prošao Jean-Gabriele Pageau nakon prerano suđenog prekida igre. Da li bi taj pogodak promijenio išta, nećemo saznati; no u svakom slučaju domaćini mogu biti ponosni na prikazanu borbu.

“Trenutno smo prazni, u potpunosti. Dali smo sve od sebe u zadnjih par mjeseci da mislim da nismo očekivali da će ovako brzo završiti. No, kada se sve zbroji, imali smo odličnu sezonu i mislim da moramo biti sretni s time gdje smo. Kada bolje razmislite, nismo niti trebali završiti u doigravanju. Taj niz je bio nevjerojatan, bilo je zabavno biti dio toga i mislim da smo svi kroz njega porasli“, zaključio je sezonu nakon poraza na domaćem ledu kapetan Senatorsa Erik Karlsson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.04.2015. u 14:45
    Price je bio fantastičan, ukoliko nastavi ovako Canadiensi postaju prvi favoriti na stanleya!
    Obrisan korisnik