Zimski sportovi

Video: Capitalsi izbacili Islanderse u sedmoj utakmici

Željka Jurkas • utorak, 28.04.2015.
Video: Capitalsi izbacili Islanderse u sedmoj utakmici

Ponedjeljak u NHL-u donio je prvu sedmu utkamicu ovogodišnjeg doigravanja, a nakon što je odigran prvi susret, dobili smo i drugu seriju Istoka koja će biti odlučena u maksimalnom broju utakmica. Islandersi su završili svoj put, Capitalsi u drugom idu na Rangerse, a Wingsi odlaze u Tampa Bay na konačnu odluku prvog kruga doigravanja...

Detroit Red Wings –Tampa Bay Lightning 2:5 (3-3)

(0-1 Johnson, 0-2 Garrison; 0-3 Johnson, 1-3 PPG Tatar; 2-3 Tatar, 2-4 Killorn, 2-5 EN SHG Paquette)

Lightning je došao s jasnim ciljem u Joe Louis arenu. Wingsi su vodili 3:2 u seriji i bili ju spremni završiti, no Nikita Kučerov i Tyler Johnson imali su druge planove te će druga serija Istoka odlučivati u sedmoj utakmici.

NHL Awards

Finalisti za James Noris Memorial trofej, kojeg dobiva branič koji kroz cijelu sezonu pokaže najbolju i najpotpuniju vještinu na svojoj poziciji, su: Drew Doughty (Los Angeles Kings), Erik Karlsson (Ottawa Senators), i P.K. Subban (Montreal Canadiens).

S izuzetkom druge trećine, koja je u biti bila borba specijalnih momčadi, bio je to izjednačen susret u kojem su se izmjenjivali napadi na obje mreže, a u vratarskim bravurama istaknula se ona Petra Mrazeka na početku druge trećine koja je barem za kratko ostavila vodstvo Boltsa na dva gola.

Johnson i Jason Garrison na dodavanje kapetana Stevena Stamkosa postigli su golove u prvoj trećini, a za 3:0 mrežu je ponovno pogodio Johnson sredinom druge trećine, i to će se pokazati pobjedničkim golom. Tomaš Tatar vratio je domaćine u igru i na svega gola razlike s dva gola kroz deset minuta, no Wingsi ne uspijevaju održati zamah na svojoj strani te Alex Killorn odlučuje utakmicu pet minuta prije kraja.

Serija seli u Amalie arenu u srijedu, a niti jedna momčad još nije pobijedila u dvije utakmice za redom.

Washington Capitals – New York Islanders 2:1 (4-3)

(; 1-0 Ward; 1-1 Nielsen, 2-1 Kuznjecov)

U sedmom susretu prvog kruga doigravanja Capitalsi su na domaćem ledu Verizon centra požrtvovnom, jakom i pametnom utakmicom preskočili New York Islanderse. Pobjeda je minimalna, a gosti to mogu zahvaliti svom vrataru Jaroslavu Halaku koji ih je do samoga kraja držao u igri. S 24 obrane sprječavao je velike prilike domaćina i držao ih dalje od semafora do minute i pol prije isteka druge trećine.

Tada Joel Ward koristi svoju prisutnost na mreži i posprema odbijanac udarca Brooksa Orpika. Islandersi se nakratko vraćaju u igru preko izjednačenja Fransa Nielsena čiji je slabi udarac pronašao put preko Bradena Holtbyja kojega je momčad odličnim blokadama poštedjela posla. Susreo se s tek 11 prilika gostiju iz New Yorka.

“Želiš se naći u tome trenutku. Želiš stvarati prilike i biti taj igrač. Poklopilo mi se par odbijanja i uspio sam ga spremiti“, komentirao je važan trenutak susreta i prvi gol domaćina njegov strijelac.

Pobjedu, svojim trećim golom u seriji, donio je Jevgenij Kuznjecov nakon izvanrednog prolaza Nielsena i kontrole paka od jedne do gotovo druge strane ograde.

Susret je imao samo jedno isključenje, John Carlson dao je priliku Islandersima da s igračem više pokušaju sustići gol razlike tri minute prije kraja utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!