Nogomet

Kovač: "Modrić se osjeća sve bolje, a nije Ancelotti kriv za njegove ozljede"

Borna Rupnik • utorak, 28.04.2015.
Kovač: "Modrić se osjeća sve bolje, a nije Ancelotti kriv za njegove ozljede"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski izbornik Niko Kovač govorio je o ozljedi Luke Modrića i liječničkim "prepucavanjima", a nada se da će hrvatski nogometaš još stići zaigrati prije kraja sezone.

Nova ozljeda Luke Modrića, kojemu je u prvenstvenom dvoboju protiv Malage stradalo koljeno, zabrinula je i hrvatskog izbornika Niku Kovača, koji priprema kvalifikacijski dvoboj protiv Talijana 12. lipnja na Poljudu.

"Modrić ima 29 godina i može se smatrati sretnim što se tiče ozljeda u svojoj karijeri. Zahvaljujući sjajnim radnim navikama i fizičkoj spremi, sve do ove sezone izbjegavao je teže ozljede. No, u posljednjih nekoliko godina kalendar utakmica bio mu je vrlo zahtjevan, a u kombinaciji s lošom srećom, dogodile su se ove dvije. I to je nogomet", izjavio je šef stručnog stožera hrvatske reprezentacije za Marcu.

Dijagnoze Modrićeve ozljede izazvale su razmirice koje je kroz prizmu mišljenja reprezentativnog liječnika Borisa Nemeca komentirao i trener Real Madrida, Carlo Ancelotti.

"Nije Ancelotti kriv za Modrićeve ozljede. Čvrsto smo uvjereni da mu Real i Ancelotti žele samo najbolje. Boris Nemec je ugledni profesionalac i zahvaljujući njemu razvili smo odlične odnose s klubovima svih hrvatskih reprezentativaca, pa tako i s Realom. Nadam se da ovi komentari neće utjecati na taj odnos, a Modrićeva je ozljeda posljedica spleta okolnosti", naglasio je Niko Kovač.

"Modrić je jedan od najvažnijih igrača Hrvatske i Real Madrida, što mnogo govori o njegovoj kvaliteti. Ne samo da je vrhunski igrač, nego je i prekrasna osoba, zato ga svi vole. Osjeća se sve bolje, osjeća da se oporavlja, i on i ja vjerujemo da će prije kraja sezone igrati za klub i reprezentaciju", zaključio je hrvatski izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!