Nogomet

Armenac vodi A reprezentaciju, U-21 i svoj klub, Luis Fernandez pronašao novi angažman

Borna Rupnik • srijeda, 29.04.2015.
Armenac vodi A reprezentaciju, U-21 i svoj klub, Luis Fernandez pronašao novi angažman
Foto: EPA

Legenda armenskog nogometa obavljat će tri dužnosti istovremeno i debitirati na klupi seniorske reprezentacije protiv Portugala, a Luis Fernandez vratio se treniranju nakon tri godine pauze.

Armenski nogometni savez izabrao je nasljednika Bernarda Challandesa na klupi seniorske nacionalne selekcije. Bit će to Sargis Hovsepjan, dosadašnji izbornik mlade reprezentacije.

Zanimljivo, 42-godišnji Hovsepjan će istovremeno ostati izbornik selekcije U-21, ali i trener svog kluba, Pjunika, vodeće momčadi armenskog prvenstva. Hovsepjan je rekorder po broju nastupa za Armeniju (132), a kao izbornik A reprezentacije debitirat će 13. lipnja protiv Portugala.

U kvalifikacijama za EP 2016. u Francuskoj, Armenija je posljednja u Skupini I, sa samo jednim bodom iz četiri utakmice.

Bivši trener PSG-a i Athletica iz Bilbaa, Luis Fernandez, preuzeo je vođenje reprezentacije Gvineje. To mu je prvi posao nakon odlaska s izborničke funkcije u Izraelu, poslije kvalifikacija za EP 2012. godine.

"Cilj je plasman na Afrički kup nacija 2017. godine", najavio je Francuz, nasljednik Michela Dussuyera, koji je Gvineju ove godine odveo u četvrtfinale kontinentalnog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2015. u 16:31
    Armenija, ilitiga Jermenija kako bi rekli naši burazeri, je mnogo jaka reprezentacija i nije im mjesto tamo gdje se nalaze trenutn!o!
    Obrisan korisnik