Košarka

Niti blizu čudu, Himki potvrdio titulu osvajača Eurokupa za ovu sezonu

Branimir Korać • srijeda, 29.04.2015.
Niti blizu čudu, Himki potvrdio titulu osvajača Eurokupa za ovu sezonu
Foto: EPA

Košarkaši Himkija najuvjerljivije dosad stigli su do trofeja pobjednika Eurokupa. U finalu su igrali protiv Gran Canarije, a već u prvom susretu riješili su pitanje pobjednika...

Već prva utakmica u Španjolskoj dala je odgovor na pitanje tko će osvojiti Eurokup. Himki je u gostima slavio s čak 25 koševa razlike i bilo je samo pitanje može li se Gran Canaria oprostiti od europske sezone barem pobjedom u Rusiji.

Nije mogla. Himki je i na svom parketu bio uvjerljiv, odnio je pobjedu 83:64 i proslavio osvajanje ovog trofeja.

Niti uzvratni dvoboj nije ponudio nikakvu neizvjesnost, Himki je od početka krenuo snažno i htio je već u ranoj fazi preuzeti kontrolu nad susretom kako bi gostima izbio iz glave bilo kakvu pomisao ne neko čudo.

Tako je već do poluvremena pobjegao na visoku prednost, imao je gotov 20 poena viška uoči drugog dijela i drugo poluvrijeme igrao se u iščekivanju samog kraja i slavlja domaćina.

Priliku kod domaćina dobio je i Marko Popović koji je odradio 23 minute i postigao dva poena (1/2 za dva, 0/4 za tri) uz sedam asistencija te po dva skoka i ukradene lopte.

Pobjednika su predvodili James Augustine s 18 poena (7/7) te s po 16 poena (Tyrese Rice (7/14, šest asistencija) i Paul Davis (7/12, deset skokova). Kod poraženih Walter Tavares upisao je 17 poena (5/10) uz deset skokova, a Brad Newley 12 poena (3/6).

Ovo je Himkiju drugi put da osvaja ovo natjecanje, prošli trofej osvojio je 2012. godine predvođen Zoranom Planinićem u finalu protiv Valencije.

Eurokup, nokaut faza

finale

Gran Canaria66:91Himki
Himki83:64Gran Canaria

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, nokaut faza

finale

Gran Canaria66:91Himki
Himki83:64Gran Canaria

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!