Zimski sportovi

Video: Lightning izbacio Red Wingse, shutout Bishopa

Željka Jurkas • četvrtak, 30.04.2015.
Video: Lightning izbacio Red Wingse, shutout Bishopa

Prvi krug doigravanja NHL-a razvukao se na gotovo dva tjedna do sedme utakmice Boltsa i Wingsa. U seriji koja u prvih šest utakmica dvaput nije upisala istog pobjednika, to je napokon pošlo za rukom višeplasiranoj momčadi regularnog dijela sezone...

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 0:2 (4-3)

(;; 1-0 Coburn, 2-0 EN Stralman)

NHL Awards

Trojica kandidata za Hart Memorial trofej koji ide najvrjednijem igraču momčadi su:Aleksandr Ovečkin (Washington Capitals), Carey Price (Montreal Canadiens), i John Tavares (New York Islanders).

Nakon poraza u Joe Louis areni u zadnjim minutama, Wingsi su punom snagom izašli na led Amalie arene u posljednjoj, sedmoj utakmici serije s Lightningom koja će odlučiti o posljednjem putniku u drugi krug doigravanja koji će se susresti s Montreal Canadiensima. Benu Bishopu je ovo bila prva sedma utakmica doigravanja u kojoj je nastupio i od samoga starta gosti su bili odlučni uhvatiti ga nespremnog i nervoznog.

No, unatoč velikom broju pokušaja i kontroli igre kroz prve dvije trećine, navala Detroita nije urodila plodom. “Bishop je preuzeo utakmicu. Imali smo sedam susreta i on je u potpunosti preuzeo ovaj. Mrazek je uzeo puno pozornosti svojim igrama, pa je jako malo ljudi pričalo o Bishopu. Mislim da je vrijeme da počnemo pričati o njemu“, rekao je nakon važne pobjede trener domaćina Jon Cooper.

Boltsima je trebao pravi timski rad i trud od vrha do dna da uspiju zaustaviti napade Wingsa. Nakon što ih je Bishop držao u igri kroz prve dvije trećine, jedan s(p)retniji udarac odbio se preko Petra Mrazeka za prvi, i pobjednički, gol utakmice. Braydon Coburn iskoristio je dodavanje Ryana Callahana i odlazak na mrežu Stevena Stamkosa i zabio svoj drugi gol u sedmim utakmicama i ukupno treći u doigravanju. Prvi gol pao je na početku zadnje trećine i nakon njega Boltsi su počeli kretati u napad u stvarati prilike, no Mrazeka nisu više uspjeli proći. Anton Stralman pronašao je praznu mrežu na samome kraju za potvrdu pobjede.

“Imamo puno mladih, dobrih igrača, u to nema sumnje. Ali tko će zamijeniti Dacjuka? Ne mislim time da će on sada otići, ali o tome moramo razmišljati. Moramo imati igrače za ključne trenutke u sredini i u obrani da bi bili uspješni. To su pitanja na koja naša organizacija mora tražiti odgovore. Dobro smo odabirali igrače na Draftu, razvijali ih, ali previše smo pobjeđivali da bi imali visoke izbore (na Draftu), i to su činjenice“ zaključio je trener Red Wingsa Mike Babcock o budućnosti svog kluba.

Pobjedom Tampe u sedmoj utakmici zaključen je prvi krug doigravanja NHL-a i postali su poznati svi parovi drugog, polufinala konferencija, koje započinje noćas. Kompletan raspored pogledajte ovdje, a parovi su sljedeći:

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning

New York Rangers – Washington Capitals

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild

Anaheim Ducks – Calgary Flames

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!