Zimski sportovi

Video: Capitalsi slavili u zadnjoj sekundi, Ducksi lako s Flamesima

Željka Jurkas • petak, 01.05.2015.
Video: Capitalsi slavili u zadnjoj sekundi, Ducksi lako s Flamesima

Drugi krug doigravanja NHL-a, polufinala konferencija započela su sinoć s po jednom utakmicom Istoka i Zapada. Stari znalci Rangersi i Capitalsi igraju prva dva susreta u MSG-u, a Ducksi su dominantno započeli seriju u domaćoj Honda areni...

New York Rangers – Washington Capitals 1:2 [0:1]

(0-1 PPG Ovečkin;; 1-1 Fast, 1-2 Ward)

Izniman dvoboj koji je pokazao da će ovo biti izrazito tijesna serija završen je s istekom posljednje sekunde regularnog dijela u kojoj je Joel Ward pospremio drugi pak iza leđa Henrika Lundqvista i donio konačnu pobjedu Capitalsima. “Mislim da su svi u dvorani i na ledu očekivali produžetak, ali igra se do zvižduka. Ovo je ogromna pobjeda“, rekao je na sve Nicklas Backstrom koji je Danu Boyleu uzeo pak i stvorio posljednju priliku utakmice.

NHL Awards

Trojica nominiranih za Bill Masterton trofej koji se dodjeljuje igraču koji nabolje utjelovljuje ustrajnost, srčanost i predanost hokeju su:Devan Dubnyk (Minnesota Wild), Andrew Hammond (Ottawa Senators), i Kris Letang (Pittsburgh Penguins).

Vratar Rangersa Henrik Lundqvist slaže se da je posljednji pogodak rezultat kratkog pada koncentracije domaćina:“Mislim da smo prestali igrati kad je Boyle pao. Na trenutak smo izgubili fokus i dali im priliku.“ Lundqvist i s druge strane leda Braden Holtby ponovno su odigrali velike uloge za svoje momčadi nižući obranu za obranom.

Gosti su se prvi upisali na semafor pogotkom kapetana Aleksandra Ovečkina u igri s igračem više dok su domaćini izjednačili četiri i pol minute prije isteka vremena. Šest minuta prije izjednačujućeg gola Ward je imao odličnu priliku za gol, no pogodio je okvir.

Anaheim Ducks – Calgary Flames 6:1 [1:0]

(1-0 Beleskey, 2-0 Maroon; 3-0 Perry, 4-0 Etem; 5-0 PPG Perry, 6-0 PPG Getzlaf, 6-1 Bennett)

Ducksi su imali tjedan dana odmora koje su očito odlično iskoristili jer ishod susreta u niti jednom trenu nije bio upitan. “Napravili su predstavu. Došli su igrati, oni su dominantni igrači. Sportaši svjetskog kalibra i igrači oko kojih se gradi momčadi – i večeras su to pokazali“, pun hvale bio je trener gostujućih Flamesa Bob Hartley o izvedbi kapetana domaćina Ryana Getzlafa i Coreyja Perryja. Obojica su upisala četiri boda, Getzlaf tri asistencije i gol, dok je Perry imao dva gola i dvije asistencije.

Calgary i Anaheim, dvije momčadi poznate po povracima u zadnjoj trećini, ovoga puta odigrale su poprilično jednosmjernu utakmicu koja je rezultirala dvadesetim u nizu porazom Flamesa u Pondi. Jonas Hiller startao je na gostujućim vratima, no povučen je na klupu nakon 22. minute igre i tri primljena pogotka. Bolje sreće nije bio Karri Ramo koji ga je zamijenio i obranio 18 od 21 udarca do kraja susreta. Na vratima Ducksa stajao je Frederik Andersen i uz manje posla propustio obraniti tek udarac Sama Bennetta sredinom zadnje trećine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!