Tenis

Borna Ćorić propustio četiri set lopte, Dimitrov prejak za Ivana Dodiga

Branimir Korać • petak, 01.05.2015.
Borna Ćorić propustio četiri set lopte, Dimitrov prejak za Ivana Dodiga
Foto: EPA

Dvojica hrvatskih tenisača borila su se za mjesto u polufinalu ATP turnira u Estorilu i Istanbulu. Na žalost, protivnici su bili u ovom trenutku preteški i nisu uspjeli upisati prolaz...

Ivan Dodig i Borna Ćorić završili su sa svojim nastupom na turnirima u Istanbulu i Estorilu u četvrtfinalu. Zadaća u toj fazi turnira bila je dosta teška i prolaza nije bilo.

Dodig je u Istanbulu za protivnika imao Grigora Dimitrova koji je bio bolji za sat i 15 minuta sa 6:4, 6:3. Tijekom meča Dodig je uspio napraviti tri breaka, ali nije imao konstante na svom servisu i Bugarin je bio još uspješniji.

Nije počelo dobro po hrvatskog igrača koji je svoj prvi servis gem osvojio u šestom gemu kada je Dimitrov već vodio s 4:1. Ipak uspio je Dodig tu poravnati na 4:4 i vratiti se u set, međutim na servisu za ostanak u setu Bugarin je stigao do 15:40 i iskoristio prvu set loptu.

U drugom setu slična situacija. Imao je Dimitrov dugo break prednosti da bi Dodig uspio vratiti izgubljeni servis, ali ponovno u završnici ponuditi Dimitrovu break loptu i ovaj je to znao iskoristiti i otići do pobjede.

Borna Ćorić je zaustavljen u Estorilu gdje je za protivnika imao Guillerma Garciju Lopeza, iskusnog Španjolca koji se najbolje snalazi na zemljanoj podlozi, a prošlog tjedna je osvojio Bukurešt i to uz samo jedan izgubljeni set i to protiv Gaela Monfilsa u polufinalu.

Ćorić je imao priliku zakomplicirati meč i odvesti ga u treći set, ali nije izdržao i u završnici je Garcia Lopez ipak uspio slaviti s 2:0.

Prvi set Španjolac je riješio u završnici kada je stigao do 15:40, iskoristio break loptu te poveo s 5:3. Drugi set donio je Ćoriću četiri set lopte, vodstvo 5:1, ali sve je to prokockao i izgubio uje u tie-breaku.

Kod 5:2 imao je 40:15, ali Garcia Lopez se izvukao i Španjolac je u 13. igri na iskustvo pobjegao do 6:3 i riješio pitanje prolaza.

ATP Istanbul, četvrtfinale:
Grigor Dimitrov (Bugarska, 2) - Ivan Dodig (Hrvatska) 6:4, 6:3

ATP Estoril, četvrtfinale:
Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) - Borna Ćorić (Hrvatska) 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!