Tenis

Franko Škugor nastavio odličan niz i ušao u finale Challengera u Kini

Branimir Korać • subota, 02.05.2015.
Franko Škugor nastavio odličan niz i ušao u finale Challengera u Kini
Foto: EPA

Franko Škugor upisao je novu pobjedu na Challengeru u An Ningu i slavljem protiv Tajpežanina Tsung-Hue Yanga prošao je u finale za dva sata i 40 minuta igre...

Po drugi put u karijeri Franko Škugor uspio je ući u finale turnira Challenger serije i to drugi put na kineskom tlu. Prije gotovo pet godina u Pekingu je u finalu igrao protiv Francuza Laurenta Recouderca kojeg je svladao u tri seta, a sada će mu protivnik biti Australac Gavin van Peperzeel koji je u drugom kolu bio bolji od Tonija Androića.

Škugor nije imao nimalo lagan zadatak u polufinalu, čekao ga je peti nositelj i gotovo 300 mjesta bolje plasirani Tajpežanin Tsung-Hua Yang, ali hrvatski tenisač uspio je odnijeti pobjedu nakon dva sata i 40 minuta igre.

Za prolaz mu je bila dovoljna po jedna break lopta na kraju prvog i trećeg seta, a uspješno je spasio čak devet break prilika koje je imao Yang. Jedina koju je iskoristio, ujedno mu je značila i osvajanje drugog seta.

Australac je protivnik kojeg Škugor može svladati, riječ je o igraču koji je trenutno 458. na ATP ljestvici i koji nema većih uspjeha.

Challenger An-Ning, polufinale:
Franko Škugor (Hrvatska) - Tsung-Hua Yang (Kineski Tajpeh, 5) 7:5, 3:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2015. u 13:54
    Skugor ovim finalom je napredovao 152 pozicije i trenutno je 395 na ljestvici :)))
    Obrisan korisnik