Zimski sportovi

Video: Lightning nastavio s pobjedama nad Habsima

Željka Jurkas • subota, 02.05.2015.
Video: Lightning nastavio s pobjedama nad Habsima

Uzbudljiva dva prva susreta drugoga kruga doigravanja NHL-a odigrana su u Montrealu i Chicagu. I dok su Habsi još jednom ove sezone pali pod Boltsima, Hawksi su izborili pobjedu na domaćem ledu nad Wildeom...

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 1:2 2OT [0:1]

(;; 0-1 Johnson, 1-1 Pacioretty;; 1-2 Kučerov)

Godinu nakon što su pometeni u prvom krugu doigravanja, Boltsi su se vratili u Bell centar u drugom krugu ove godine. Susret briljantnih poteza i velikih obrana vratara kojeg su obilježila dva pogotka Nikite Kučerova donio je gostima pobjedu u drugom produžetku. Kučerov je prvi puta zatresao mrežu u prvom produžetku nakon što je regularni dio završen s po golom sa svake strane. Prvi gol proglašen je nevažećim zbog ometanja Careyja Pricea, dok je drugi poništio prednost domaćeg leda za Habse.

NHL Awards

Finalisti za NHL Foundation Player Award koja se dodjeljuje pojedincu koji na kvalitetu života u svojoj zajednici prenosi osnovne vrijednosti hokeja – predanost, izdržljivost i timski rad, su: Brent Burns (San Jose Sharks), Mark Giordano, i Henrik Lundqvist.

“Ne mogu kritizirati odluku sudaca. Teška je situacija kada ju gledate u brzini. Ali mi smo već naučeni što gledati i, kada sam pogledao snimku, gurnuo ga je prema mreži i nije Priceu dao mogućnost druge obrane, tako da se slažem s odlukom“, o nesuđenom pogotku rekao je trener Lightninga Jon Cooper. No, Kučerov se nije dao obeshrabriti i uhvativši trenutak neodlučnosti obrane domaćina početkom drugog produžetka pospremio je pak iza leđa Pricea poslavši ga nisko u lijevi kut.

“Razočarani smo i frustrirani rezultatom, no ništa sad više ne možemo napraviti. Gledajući sve susrete s Lightningom ove godine, ovaj je bio daleko najbolji. Držali smo pritisak i držali se plana igre. Puno je pozitivnih stvari koje se mogu uzeti iz ove utakmice“, na kraju je rekao Michel Therrien, trener domaćina. Podsjetimo, Boltsi su pomeli ovosezonske utakmice regularnog dijela s Canadiensima.

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 4:3 [1:0]

(1-0 Saad, 2-0 Kane, 3-0 Kruger; 3-1 Zucker, 3-2 PPG Parise, 3-3 Granlund, 4-3 Teravainen;)

Dominantna prva trećina zamalo ih je koštala utakmice u drugoj, a onda je rookie Tuevo Teravainen spasio stvar i spriječio Minnesotu da pobjedi u United centru u doigravanju drugu godinu u nizu. Stari znalci, Wild i Hawksi, ponovno su ukrstili puteve do finala konferencije i ako je suditi po prvoj utakmici, serija će biti izuzetno tijesna i zanimljvia.

Vratari ovoga puta nisu odigrali ključne uloge, a Wild se prezentirao u odličnom svjetlu unatoč porazu. Vodstvo od tri gola domaćina došlo je u prvoj trećini, a gosti brzo izjednačavaju do 30. minute igre. “Kako se igra razvijala, u drugoj su oni apsolutno dominirali. Imali su sve na svojoj strani i na tren se osjećalo kao da nam utakmica bježi iz ruku, ali onda je Teravainen zabio taj ogroman gol na kraju, vratili smo moment igre i u zadnjoj odradili dobar posao“, sažeo je susret Niklas Hjalmarsson, branič Hawksa, a prenose službene stranice.

“Trebamo uzeti sve dobre stvari iz ovog susreta, ostalo zaboraviti i pripremiti se za drugu utakmicu. Dobra stvar je da smo se uspjeli vratiti, ali onda opet, ne želiš pasti u zaostatak od tri gola“, jasan je bio kapetan gostiju Mikko Koivu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!