Zimski sportovi

Video: Rangersi izdržali i izjednačili seriju, Capitalsi zadovoljni idu kući

Željka Jurkas • nedjelja, 03.05.2015.
Video: Rangersi izdržali i izjednačili seriju, Capitalsi zadovoljni idu kući

Subotnjom matinejom održan je jedini susret dana u NHL-u u kojem su Rangersi i Capitalsi odigrali drugu utakmicu u Madison Square Gardenu. Domaćini su uzeli pobjedu zahvaljujući jednoj od najboljih prvih trećina sezone...

New York Rangers – Washington Capitals 3:2 [1:1]

(1-0 Kreider, 2-0 PPG Boyle; 2-1 Kuznjecov; 3-1 Brassard, 3-2 Ovečkin)

Loš start gostiju koji su bili uljuljkani rano prijepodnevnom atmosferom i izvrstan, brz i jak start domaćina rezultirao je vodstvom od dva gola Rangersa na prvom odmoru. Prema kraju trećine Capitalsi su se lagano počeli buditi, no pokušaj udaraca prema vratima od 15:4 u korist domaćina jasno govori koliko dominantniji su bili Rangersi. Uz sve, Capitalsi su i triput tijekom prvih 20 minuta završili na klupi za kažnjene.

“Nakon četvrtka smo bili frustrirani. Znam da je mene to strašno nerviralo, pa sam tu energiju pokušao unijeti u igru i bio siguran da ovu pobjedu trebamo. Mislim da je prva trećina bila jedna od boljih ove godine“, rekao je vratar domaćina Henrik Lundqvist nakon nekoliko fenomenalnih obrana koje su zadržale vodstvo. Lundqvist je kroz iduće dvije trećine imao puno posla te na kraju držao momčad u minimalnom vodstvu izdržavši zadnje napade Capitalsa. “Slab početak nas je koštao utakmice. Kada padneš na dva gola razlike, teško se vratiti u ovakvoj dvorani. Za popodnevne utakmice se treba na vrijeme probuditi i biti spreman. No, u doigravanju pamćenje mora biti kratkotrajno. Nadamo se da ćemo se u seriju vratiti na domaćem ledu kojeg moramo iskoristiti“, komentirao je Jason Chimera čiji udarac je Lundqvist blokirao, ali odbijanac je Jevgenij Kuznjecov pospremio za prvi gol Washingtona.

Chris Kreider i Dan Boyle upisali su se na semafor u prvoj trećini, a Derrick Brassard postigao je pobjednički, treći, gol Rangersa iskoristivši trenutno nepokrivanje i neopreznost obrane gostiju. Kuznjecov je golom u drugoj trećini doveo rezultat na minimalan zaostatak prvi puta, a kapetan Aleksandr Ovečkin, koji je dominirao ledom kroz posljednjih 40 minuta, isto je ogromnim individualnim trudom probivši se kroz dvojicu napravio deset minuta do isteka vremena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!