Zimski sportovi

Video: Boltsi, Hawksi i Ducksi na dvije pobjede

Željka Jurkas • ponedjeljak, 04.05.2015.
Video: Boltsi, Hawksi i Ducksi na dvije pobjede

Aktivna nedjelja u NHL-u donijela je tri susreta drugog kruga. Na gostujućem ledu Boltsi su ponovno bili bolji od Habsa, a na domaćem su Blackhawksi i Ducksi uzeli i drugu pobjedu...

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 2:6 [0:2]

(1-0 Petry, 1-1 PPG Filppula; 1-2 Stamkos, 1-3 PPG Kučerov, 1-4 PPG Hedman; 1-5 PPG Kučerov, 2-5 Gilbert, 2-6 Brown)

Kapetan Boltsa Steven Stamkos konačno se upisao u strijelce ovog doigravanja, a power play tim iskoristio je četiri od osam prilika. Carey Price, oslonac momčadi domaćina propustio je šest udaraca od 24.

“Ako zanemarite power play golove, mi smo bili bolja momčad. Moramo pronaći način da iskoristimo njihove pogreške. Večeras i u prošlom susretu su toliko puta predali pak takve situacije jednostavno moramo iskoristiti“, rekao je branič Habsa P.K. Subban.

Nikita Kučerov postigao je dva gola u igri s igračem više, a Alex Killorn, Stamkos i Valtteri Filppula upisali su po dvije asistencije. Domaćini su se prvi upisali na semafor. Jeff Petry prošao je Bena Bishopa u prvim minutama susreta, a domaćini su nastavili pritisak, no umjesto udvostručenja u zadnjim sekundama prve trećine Filppula je donio izjednačenje i promijenio tijek utakmice.

Tampa je još triput pogodila mrežu u drugoj trećini te jednom na početku zadnje prije nego su domaćini došli do drugog pogotka. Konačnih 6:2 postavio je J.T. Brown drugim golom Boltsa pri izjednačenom broju igrača.

Serija se seli u Amalie arenu s prvom utakmicom u srijedu, a drugom u četvrtak.

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 4:1 [2:0]

(; 1-0 SHG Toews, 2-0 Kane; 2-1 PPG Dumba, 3-1 Sharp, 4-1 EN Kane)

U jednoj od najjačih i najboljih izvedbi Hawksa u ovogodišnjem doigravanju, i uz obranu koja nije sve radila kako treba Wilda, gosti jednostavno nisu imali šanse. Zvijezde domaćina su povele momčad, a ostali dobili potrebno samopouzdanje, i utakmica, iako rezultatski neriješena do zadnjih deset minuta, djelovala je na trenutke kao razigravanje domaćina koji su svjesni svoje snage i lakoćom kontroliraju ishod.

Nakon prve trećine bez golova Marian Hossa iskoristio je nespretnost Wilda pri kontroliranju paka na plavoj na vlastitom powerplayu i uz kapetan Hawksa Jonathana Toewsa otišao u kontru. Toews pravovremeno prima pak i prolazi Devana Dubnyka za početno vodstvo. Na samom kraju trećine, 20 sekundi prije isteka vremena Patrick Kane dobiva odlično dugo dodavanje od Duncana Keitha koje je ponovno rezultat neorganiziranosti obrane Wilda.

“To se ne smije događati. Takve stvari prelamaju susret. Od malih nogu nas uče da ne smijemo dopustiti golove u posljednjim sekundama trećina. U zadnja dva susreta oni su nas koštali. To nam se više ne smije događati. Ne smijemo si to više raditi“, komentirao je nakon susreta Zach Parise, napadač Wilda.

Matt Dumba iskoristio je situaciju s igračem više i vratio nadu gostima smanjivši zaostatak na gol razlike. Šest minuta kasnije Teuvo Teravainen krade pak u neutralnoj zoni i predaje ga naprijed za Patricka Sharpa koji u naletu s lijeve strane prolazi Dubnyka. Konačnih 4:1 postavlja Kane svojim drugim golom susreta, ovoga puta u praznu mrežu.

Serija se seli u Xcel Energy centar, prvi susret je u utorak, a drugi u četvrtak.

Anaheim Ducks – Calgary Flames 3:0 [2:0]

(1-0 Beleskey;; 2-0 Lindholm, 3-0 EN Thompson)

Ducksi su upisali i drugu pobjedu, ali u posve drugom stilu od prve, a sama utakmica je pripala vratarima. Karri Ramo je spašavao domaćine prije svega u prvoj trećini kada je momčad ispred njega izgledala kao da se prvi puta susrela na ledu, dok je Frederick Andersen zadržao svoja vrata praznima u velikoj navali Flamesa kroz posljednje dvije.

“To je jedna od najboljih vratarskih trećina koju sam vidio. Bilo je nekoliko prilika koje su bile sigurni golovi. Bez njega toliko dobrog u vratima, to je posve drugi susret i to nije hokej kakav želimo igrati. No, posljednjih 30 minuta smo imali našu igru, to je ono što želimo i nadam se da je ovo preokret serije“, rekao je nakon poraza Joe Colborne, napadač Calgaryja.

Matt Beleskey prvi je prošao Rama, i jedini u prvoj trećini za početno vodstvo domaćin, i u konačnici pobjednički gol. U zadnjih deset minuta susreta Hampus Lindholm udvostručio je vodstvo, a Nate Thompson pronašao praznu mrežu.

Andersonu je ovo bio prvi shutout doigravanja, a nakon 21 obrane u drugoj polovici utakmice, rekao je:“Drago mi je zbog dvije pobjede i to je sve o čemu razmišljam. Igramo da bismo pobijedili i napravili smo dobar posao s vodstvom od 2:0 prije odlaska na njihov led. Ali daleko smo od zadovoljnih.“

Serija se seli u Saddledome, prva utakmica na rasporedu je u utorak, a druga u petak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!