Košarka

Video: Sjajni Griffin predvodio Clipperse u izostanku Paula, Cavsi izgubili prvu kod kuće

Branimir Korać • utorak, 05.05.2015.
Video: Sjajni Griffin predvodio Clipperse u izostanku Paula, Cavsi izgubili prvu kod kuće
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi i Houston Rocketsi izgubili su prednost domaćeg parketa u polufinalnim serijama zasluženim domaćim porazima od Chicago Bullsa i Los Angeles Clippersa...

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 92:99 (0-1)

Chicago Bullsi već u prvom susretu uspjeli su napraviti break protiv Cleveland Cavaliersa. "Ponekad je kontraproduktivno kada imate previše dana bez utakmice. Upravo to nam se dogodilo, nismo mogli ući u ritam, a takvo što je pogubno protiv ovakvog protivnika", smatra David Blatt.

Bez Kevina Lovea i JR-a Smitha Cavsi su otišli u poraz i ne može se reći da pobjeda Bullsa nije zaslužena. Predvođeni Roseom i Gasolom gosti su bili bolji od početka susreta dok su se Cavsi dosta mučili.

Od rane faze susreta i ranog dvoznamenkastog vodstva Bullsa, bilo je jasno da će Cleveland imati vrlo težak posao sa skraćenom rotacijom, ali i protiv raspoloženog Rosea. Ipak uspio je u završnici susreta doći u poziciju utakmicu učiniti dramatičnog.

Nekoliko loših reakcija Bullsa u napadu i Cavsi su došli na samo četiri poena zaostatka minutu i pol prije kraja, imali su priliku dodatno smanjiti zaostatak, ali James nije položio i nakon što je na drugoj strani prvo zabio Jimmy Butler, a zatim jedno slobodno bacanje dodao Mike Dunleavy, Chicago se dovoljno odvojio da mirno privede susret kraju.

"Oni su odrađivali ono što inače rade, ali mi smo ostali čvrsti. Izašli smo s pravim stavom na parket i nastavili u tom smjeru", rekao je Pau Gasol.

Rose je odigrao još jednu kvalitetnu utakmicu s 25 poena (11/26), pet skokova i pet asistencija, Pau Gasol dodao je 21 poen (10/16) i deset skokova, a Jimmy Butler 20 poena (7/16), šest asistencija i pet skokova. Kod Cavsa Kyrie Irving bio je na 30 poena (10/23) i šest skokova, Iman Shumpert dodao je 22 poena (8/17), a LeBron James 19 poena (9/22), 15 skokova i devet asistencija.

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 101:117 (0-1)

Los Angeles Clippersi nakon epske serije protiv San Antonio Spursa upisali su veliku gostujuću pobjedu u Houstonu gdje su slavili sa 117:101. Ona je još važnija i veća ako se zna da nije igrao Chris Paul koji je junački iznio seriju protiv Spursa.

Paulu je ovo prva utakmica ove sezone koju je morao propustiti, stigla je u nezgodno vrijeme, ali bez obzira na to Clippersi su upisali vrlo važnu pobjedu koja stavlja pritisak na Rocketse.

Houston nije imao odgovor na Blakea Griffina koji je Paulovim izostankom preuzeo ulogu vođe Clippersa i upravo zahvaljujući njemu i Mattu Barnesu gosti su odnijeli pobjedu.

Barnes je upisao dvije važne trice u seriji 12:0 koja je odvela goste na 101:88 sredinom posljednje četvrtine i uz svu želju, Rocketsi nisu uspjeli dostići taj zaostatak.

"Svi smo morali pružiti još više nakon što smo ostali bez Chrisa. Nije to bio posao samo jedne osobe već svih nas i ako pogledate naš nastup, svi smo bili uključeni", zadovoljan je bio Griffin.

S razlogom, Clippersi su slavili, a Griffin je bio prvo ime utakmice s 26 poena (9/19), 14 skokova i 13 asistencija, Jamal Crawford dodao je 21 poen (8/18) i pet skokova, Matt Barnes 20 poena (8/11) i pet skokova, a DeAndre Jordan deset poena (2/4), 13 skokova, pet asistencija i četiri blokade.

Kod Rocketsa Dwight Howard ubacio je 22 poena (9/13) uz deset skokova i pet blokada, a James Harden 20 poena (6/13) uz 12 asistencija i pet skokova, ali i devet izgubljenih lopti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche06.05.2015. u 18:46
    ja nemam nit sam ikada rekao da imam, i smatram da kao ljubitelj kosarke mogu samo uzivati u njoj ili ne ali ne i pljuvati... ali znam da ti stvarno nemas blage veze a jos k tome si vrlo malan i los covjek
    zovche
  • Obrisan korisnik06.05.2015. u 17:34
    e i pa sta si ti sad pametan iz toga svega,to je znak da ce direktno Clipsi izbaciti Rocketse samo zbog ove pobjede? najjaci ste mi vi sta filozofirate i uvijek spominjete neka pljuvanja,nemas ti veze o nikakvoj kosarci...
    Obrisan korisnik
  • zovche05.05.2015. u 19:45
    bas mi je drago za Clipperse da su pokazali svima ovdje koju su pljuvali po njima momcad bez klupe, bez Paula namaju sanse... sad znate koliko je vase znanje, da je kosarka malo vise od samo igraca sa naslovnica...
    zovche
  • balaspo05.05.2015. u 13:29
    Je, primjetio san, samo on se na sazetku vidin zalio na ozljedu pa neznan. Nebi volio, jer bez njega bullsi nemaju sanse
    balaspo
  • ivos05.05.2015. u 11:42
    @balaspo američki mediji ne spominju eventualnu ozljedu Rosea
    ivos