Zimski sportovi

Video: Chicagu treća pobjeda, Flamesima prva

Željka Jurkas • srijeda, 06.05.2015.
Video: Chicagu treća pobjeda, Flamesima prva

Utorak navečer u NHL-u donio je prve utakmice na ledu nižeplasiranih momčadi u drugom krugu doigravanja. Na Zapadu su Hawksi slavili u Minnesoti, a Calgary je smanjio vodstvo Ducksa...

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 0:1 [0:3]

(0-1 PPG Kane;;)

U prethodna dva doigravanja Chicago je izbacivao Wild iz utrke za Stanleyja. Ove godine se činilo da će biti teže nego lani, no u prva tri susreta, Hawksi su skupili tri pobjede. I sve to ne bez velikog truda sa strane Minnesote, izuzmemo li loš početak u drugu utakmicu.

NHL Awards

Trojica kandidata na Ted Lindsay Award koju sami igrači dodjeluju su: Jamie Benn (Dallas Stars), Aleksandr Ovečkin (Washington Capitals), i Carey Price (Montreal Canadiens).

S druge pak strane Chicago je imao problema s trećim utakmicama u serijama doigravanja, pa je tražio način kako to riješiti. Očuvanje mreže praznom je svakako jedan od najsigurnijih puteva. Corey Crawford pobrinuo se niti jedan od 30 upućenih pakova ne završi iza njegovih leđa.

“Crawford uvijek igra kao zvijezda protiv nas. On je Martin Brodeur, on je Patrick Roy. Moramo naći način kako ga proći“, dovoljno je rekao trener Wilda Mike Yeo nakon poraza na domaćem ledu Xcel Energy centra.

Na drugoj strnai leda, nešto manje zaposlen bio je Devan Dubnyk kojeg je jedino Patrick Kane na prvom, i jedinom, power playu gostiju, uspio proći. “Pak se odbijao i mislim da je Sharp pokušavao doći do mene. Čuo me je valjda kako se derem i samo puknuo prema meni, a ja sam htio što brže uputiti udarac“, opisao je pobjednički gol njegov strijelac Patrick Kane.

Calgary Flames – Anaheim Ducks 4:3 OT [1:2]

(1-0 Bollig, 1-1 Maroon, 1-2 Perry; 2-2 SHG Colborne, 2-3 Beleskey; 3-3 PPG Gaudreau; 4-3 Backlund)

Anaheim je u prvoj utakmici u Saddledomeu bio na rubu još jedne tijesne pobjede. Točnije 20 sekundi dijelilo ih je od vodstva od 3:0 u seriji.

Johnny Gaudreau šokirao je sve kada je njegov udarac iz desnog kruga prošao Fredericka Andersena, a u petoj minuti produžetka Mikael Backlund je iskoristio igrača više na ledu zbog isključenja koje je trebalo biti suđeno i kroz gužvu po sredini gola poslao pak u mrežu gostiju za prvu pobjedu Flamesa u drugom krugu.

“Nisam vjerovao da je ušao dok nisam vidio reakciju navijača i mojih suigrača. Nevjerojatan je osjećaj“, komentirao je nakon pobjede strijelac pobjedničkog gola.

Flamesi su prvi poveli, no Ducksi su se brzo vratili i do kraja prve trećine stvorili minimalnu razliku. Dva gola u drugoj trećini održala su rezultat u jednakom omjeru sve do samoga kraja zadnje. “Igramo protiv jako dobre momčadi, u to nema sumnje. Cijele godine se nisu predali, i ne očekujemo da to naprave sada. Mislim da mi nismo odigrali najbolje što smo mogli. Imali smo neke nekarakteristične pogreške, no i to se mora dogoditi u doigravanju. Sada se moramo odmaknuti od svega i koncentrirati na četvrtu utakmicu“, rekao je nakon prvog poraza kapetan Ducksa Ryan Getzlaf.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!