Nogomet

Bašić: "Bugarima smo pružili šansu jer nismo ranije završili posao"

Branimir Korać • srijeda, 06.05.2015.
Bašić: "Bugarima smo pružili šansu jer nismo ranije završili posao"
Foto: hns.family

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije do 17 godina Dario Bašić bio je zadovoljan nastupom svojih igrača na otvaranju Europskog prvenstva u Bugarskoj gdje je Hrvatska svladala domaćina s 2:0...

Hrvatska je ispunila cilj i stigla do tri boda na otvaranju Europskog prvenstva do 17 godina u Bugarskoj. Golovima Babića i Blečića slavila je s 2:0 i tako ispunila očekivanja.

"Bilo je baš kako smo i očekivali, igralo se pred deset tisuća gledatelja koji su pružali podršku domaćinu. Osjetila se nervoza, bili smo pod pritiskom i mi i oni. Utakmicu smo dobro otvorili i odigrali vrlo kvalitetnih pola sata dok smo u drugom dijelu promašili puno prilika. To nas je na kraju stavilo u situaciju da smo strahovali u završnici, no to je bilo zbog naših pogrešaka. Pružili smo im priliku zato što ranije nismo završili posao", kaže Bašić za stranicu HNS-a.

Bašić je zadovoljan igrom svoje momčadi i lošiju realizaciju navodi kao problem.

"Raduje me što je kompletna momčad odigrala dobro. Bugari nam nisu stvorili veliku priliku, a to je važan preduvjet za bolji nastup prema naprijed. Nedostaje nam samo malo više mirnoće u završnici. Ipak neke sitnice treba ispraviti, mogli smo završiti susret s manje utroška energije i s manje kartona."

Slijedi Austrija koja je odigrala odlično protiv Španjolske (1:1).

"Oni su čvrsta i disciplinirana reprezentacija, vratila se nakon minusa protiv Španjolske iako su bili u podređenom položaju. Na kraju su mogli čak i do punog plijena. U njihovom sastavu je dosta igrača s naših prostora i posjeduju talent koji im je prije nedostajao."

Susret protiv Austrije Hrvatska igra u subotu od 13 sati.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!