Zimski sportovi

Video: Burakovsky svladao Rangerse, Johnson zapanjio Habse

Željka Jurkas • četvrtak, 07.05.2015.
Video: Burakovsky svladao Rangerse, Johnson zapanjio Habse

Dva izrazito zanimljiva susreta drugog kruga doigravanja NHL-a održana su u srijedu u sklopu polufinala Istoka. U četvrtoj utakmici serije Capitalsa i Rangersa domaćini su došli do dvije meč lopte, a Boltsi su u trećoj utakmici ostavili Habse na minusu od tri...

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 2:1 [3:0]

(1-0 Killorn;; 1-1 Gallagher, 2-1 Johnson)

Tyler Johnson bio je izvor noćnih mora za Wingse, a isto ponavlja i u susretima s Canadiensima. Ravno sekunda je ostala na semaforu nakon što je pospremio točno dodavanje Victora Hedmana koji sa svojim šestim bodom u doigravanju vodi sve braniče, i bacio goste u rupu od 0:3.

NHL Awards

Finalisti za Jack Adams Award koju dobiva glavni trener koji je naviše pridonio uspjehu momčadi su: Bob Hartley (Calgary Flames), Peter Laviolette (Nashville Predators), i Alain Vigneault (New York Rangers).

“Pojma nisam imao da je bilo toliko blizu. Kada sam izašao na led znao sam da će to vjerojatno biti zadnja izmjena trećine, no nisam znao da je toliko blizu. To je poprilično sjajno“, riječi su strijelca pobjedničkog gola koji s osam golova u ovom doigravanju vodi sve igrače.

“Odigrali smo odličnu utakmicu, imali smo puno prilika, dolazili do vrata, ponekad opet pogađali okvir. Ovo je jako loš način za izgubiti“, nakon trećeg poraza u doigravanju i ukupno osmog od Boltsa ove sezone rekao je Tomaš Plekanec.

Alex Killorn prvi se upisao na semafor u Amalie areni u susretu u kojem je Lightning uputio svega 19 udaraca prema Careyju Priceu dok je Ben Bishop ispred sebe postavio zid.

Washington Capitals – New York Rangers 2:1 [3:1]

(; 0-1 Brassard, 1-1 Burakovsky; 2-1 Burakovsky)

Kao i prošle godine u drugom krugu doigravanja, Rangersi su i ove pali u zaostatak od dvije pobjede. Nakon dva izvanredna gola Andrea Burakovskog, uz izvrsne vratare s obje strane, Capitalsi su na domaćem ledu Verizon centra upisali i drugu pobjedu.

Derick Brassard donio je vodstvo gostima pogotkom na početku druge trećine, nakon što su u prvoj imali blagu prevlast na ledu. Nakon primljenog pogotka domaćini uzvraćaju većim pritiskom i deset minuta kasnije izjednačavaju rezultat. Svoj prvi gol karijere u NHL doigravanju Burakovsky je pospremio iza Henrika Lundqvista nakon krađe paka uz ogradu, a u prvoj minuti zadnje i svoj drugi nakon krađe u neutralnoj zoni.

“Malo su me mučili udarci prema vratima i svi dečki su mi govorili da samo moram stalno pucati. Mislim da sam danas imao nekoliko udaraca koji su dosta dobro završili“, našalio se strijelac golova za domaćine.

“Ne mislim da smo im puno toga dali. Oba gola došla su nakon predaje paka i to je ono što moramo naučiti“, rekao je Carl Hagelin kojeg je Braden Holtby zaustavio pri izvođenju kaznenog udarca koji je mogao poravnati rezultat na dva gola s obje strane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!