Zimski sportovi

Video: Hawksi pomeli Wild, Habsima prva pobjeda

Željka Jurkas • petak, 08.05.2015.
Video: Hawksi pomeli Wild, Habsima prva pobjeda

Gotova je i prva serija drugog kruga ovogodišnjeg NHL doigravanja. Chicago je na odmor ispratio Minnesotu treću godinu u nizu, a u drugoj utakmici dana Montreal je ubilježio prvu ovogodišnju pobjedu protiv Tampa Baya...

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 2:6 [1:3]

(0-1 Markov, 0-2 SHG Pacioretty; 0-3 Desharnais, 0-4 PPG Petry, 0-5 Gallagher, 1-5 PPG Kučerov; 2-5 PPG Palat, 2-6 Prust)

Drugi put u dva dana Habsi su izašli na led Amalie arene. Nakon što su Boltsi uzeli pobjedu u svih osam susreta ove sezone dotad, očekivalo se da će izletjeti na led želeći pokazati da neće tako lako pasti.

Četrdeset udaraca na vrata, gotovo duplo više od domaćina, svjedoči o intenzitetu i nastojanju, a Ben Bishop nije bio na razini prethodnog dana kada je ispred sebe postavio zid što je pomoglo gostima. Nakon trećeg primljenog gola u 25. minuti utakmice zamijenio ga je Andrei Vasilevskiy koji je isto primio tri gola u svoju mrežu.

“Druga utakmica u dva dana. Razmišljajući o golovima, Pacioretty je bio u kontri i uputio izvrstan udarac, čak i na Markovom udarcu Ben ništa nije mogao. To je na našoj obrani koja se posve raspala i dala im lake golove. Ben nije ništa kriv“, komentirao je nakon susreta trener Lightninga Jon Cooper.

Tampini jedini golovi došli su u igri s igračem više, jedan sredinom druge trećine, a drugi na samom početku zadnje. Montreal je s dva gola u prvoj i tri u drugoj riješio pitanje pobjednika, a nakon dva primljena gola Brandon Prust je vratio rezultat na +4.

“Očekivao sam dobru utakmicu od svoje momčadi. Iskreno, ništa nismo promijenili. Igrali smo kao i u prvoj utakmici, isto kao i dan ranije. Ponosan sam na svoje igrače, napokon su nagrađeni za sav naporan rad“, rekao je trener Habsa Michel Therrien nakon prve pobjede u seriji.

Idući susret zakazan je za subotu u Bell centru.

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 3:4 [0:4]

(0-1 Seabrook; 0-2 PPG Shaw, 1-2 Haula; 1-3 Kane, 1-4 SHG EN Hossa, 2-4 PPG Pominville, 3-4 Niederreiter)

U furioznoj završnici domaćini Xcel Energy centra su kao i u ostatku serije dali sve od sebe, no ostali prekratki. U četiri susreta Wild u niti jednom trenu nije imao vodstvo unutar utakmice.

“Frustrirajuće je jer u niti jednom trenutku ova serija nije imala osjećaj da će nas pomesti. Oni su dobra momčad. Znaju kako pobijediti, osvojili su dva Stanleyja. Ponekad se radi o par odbijanja. Nismo igrali dovoljno dobro“, rekao je Thomas Vanek koji je ponovno nestao u doigravanju.

Chicago je komotno vodio kroz većinu susreta unatoč velikom pritisku i brojim prilikama Minnesota, a pobjeda gostiju je došla golom u praznu mrežu. Pri rezultatu od 3:1 za Hawkse, četiri minute prije kraja susreta Chicago se našao na penalty killu, domaćini su izvadili Devana Dubnyka za klizača više, a kapetan Jonathan Toews i Marian Hossa su iskoristili mnogobrojna odbijanja paka ispred Coreyja Crawforda i Hossa je zabio četvrti gol gostiju.

Power play Wilda se nastavio i unutar 51 sekunde su dvaput pronašli mrežu. Nino Niederreiter je susret doveo na gol zaostatka s 87 sekundi do kraja, no Crawford više od toga nije propuštao.

“Mislim da se vidi da volimo igrati u ovo doba godine. To je najbolje vrijeme. Svaka serija nosi novog protivnika i nove izazove i to je zabavno za sve nas. Imamo odlične navijače uz sebe. Vrijeme postaje sve bolje. Grad vibrira malo drugačije. Zabavno je igrati u Chicagu“, rekao je na kraju serije Patrick Kane koji se u momčad Hawksa vratio taman za doigravanje. Chicago peti puta u zadnjih sedam godina ide u finale Zapada gdje čega pobjednika serije Ducksa i Jetsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.05.2015. u 23:28
    Chicago ceka pobjednika izmedju Ducksa i Flamesa, a ne Jetse!
    Obrisan korisnik