Zimski sportovi

Video: Rangersi preokretom ostali na životu, Ducksi na tri pobjede

Željka Jurkas • subota, 09.05.2015.
Video: Rangersi preokretom ostali na životu, Ducksi na tri pobjede

Petak navečer donio je Capitalsima priliku da budu prva momčad Istoka koja će osigurati finale konferencije, a Flamesi su na domaćem ledu tražili drugu pobjedu kojom bi poravnali ukupni skor serije. No, Rangersi su se vratili s ruba ponora na samom kraju susreta, a Ducksi su specijalnim jedinicama probili Calgary...

New York Rangers – Washington Capitals 2:1 OT [2:3]

(;;0-1 Glencross, 1-1 Kreider; 2-1 McDonagh)

Chicago Blackhawks

Branič Michal Rozsival izašao je s leda u drugoj trećini četvrte utakmice u seriji s Wildom (koju su Hawksi pomeli) nakon što je nezgodno pao u neutralnoj zoni. Dijagnoza je fraktura lijevog gležnja koji zahtjeva operaciju te se Roszival ne očekuje u momčadi do iduće sezone.

New York Rangersi stvarno nisu željeli završiti sezonu porazom u Madison Square Gardenu. Velikim navalama i pritiscima prema vratima Capitalsa napokon su slomili Bradena Holtbyja 1:41 minutu prije isteka vremena, isforsirali produžetak te deset minuta kasnije upisali pobjedu koja je smanjila zaostatak u seriji i održala ih na životu barem do idućeg susreta u Verizon centru.

“U svakom susretu pokušavam doprinijeti na bilo koji način i zadržati pozitivan stav. S vremena na vrijeme bude teško, kao večeras kad uz brojne prilike nisu uspijevali pronaći način. No, sviđala mi se reakcija klupe, i u zadnjim minutama svi smo imali osjećaj da će netko uspjeti. Onda nam je Kreider dao priliku u produžetku“, komentirao je strijelac pobjedničkog gola i kapetan Blueshirtsa Ryan McDonagh.

Capitalsi nisu ostali bez svojih prilika i s izuzetkom prvih šest minuta susreta, držali su domaćine i vratara Henrika Lundqvista na stalnom oprezu. Holtby i Lundqvist su kroz prvih pedeset minuta izmjenjivali velike obrane da bi Curtis Glencross doveo seriju na rub zaključivanja golom iz kontre. Gosti su bili uvjereni da su udvostručili vodstvo malo više od dvije minute prije isteka vremena pogotkom Matta Niskanena, no gol je proglašen nevažećim zbog ometanja vratara. Niti 30 sekundi kasnije domaćini su izjednačili.

“Bili smo blizu. Bilo bi lijepo da smo završili, no znamo da moramo bolje odigrati. Možemo biti sretni što smo imali priliku zaključiti seriju, ali ako ovako nastavimo sreća će se okrenuti. Dobro odgovaramo na izazov i znamo kako se pripremiti i bolje odigrati“, rekao je nakon drugog poraza u seriji vratar Capitalsa.

Šesti susret na rasporedu je u nedjelju u Verizon centru u Washingtonu.

Calgary Flames – Anaheim Ducks 2:4 [1:3]

(0-1 PPG Silfverberg, 1-1 Monahan, 2-1 Ferland; 2-2 Cogliano; 2-3 PPG Beleskey, 2-4 EN Maroon)

Dvije pogreške koštale su Flamese izjednačenja serije u drugoj utakmici u Saddledomeu. S vodstvom od gola razlike na prvoj pauzi nisu uspjeli zaustaviti Duckse koji se na led Ponde vraćaju s mogućnošću zaključenja serije.

“Naš power play je radio naporno cijele godine. Kroz utakmicu smo stvarali prilike. Silfverberg je odlično odbio pak od štitnika, ja sam se pokušavao osloboditi ispred mreže i samo sam pucao u to smjeru. To je ono što moramo raditi. Kada zarade isključenje kao tada, moramo ih natjerati da plate i realizirati priliku“, rekao je Matt Beleskey o pobjedničkom golu na samom početku zadnje trećine.

Karri Ramo i Frederik Andersen odigrali su sjajnu utakmicu održavajući igru napetom i tjerajući igrače druge momčadi da stalno pronalaze nova rješenja. Ducksi su prvi poveli da bi pali na minus jedan do šeste minute igre. Jedini gol druge trećine donio je izjednačenje semafora, a nakon pobjedničkog gola Beleskeya Patrick Maroon je pronašao praznu mrežu.

“Mislim da je ovo bila naša najkompletnija utakmica u seriji. Nekoliko potpunih raspada u kratkom vremenu koštalo nas je pobjede i oni su to naplatili. Šteta zbog onog lošeg odbijanja na kraju druge trećine, no treba im priznati da su nas natjerali da platimo. Imali smo 5-na-3 koji nismo realizirali“, sumirao je poraz napadač domaćina Matt Stajan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!