Zimski sportovi

Video: P.A. Parenteau produžio seriju Canadiensa i Boltsa

Željka Jurkas • nedjelja, 10.05.2015.
Video: P.A. Parenteau produžio seriju Canadiensa i Boltsa
Foto: EPA

Jedini susret subote u NHL-u odigran je u Bell centru u Montrealu. Za održavanje nade u prolazak u finale konferencije Canadiensi su s dva gola slavili protiv Tampe...

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 2:1 [2:3]

(1-0 Smith-Pelly;; 1-1 Stamkos, 2-1 Parenteau)

Vratari na obje strane leda Bell centra ponovno su održali kliniku i tri udarca koja su završila iza njihovih leđa bila su jednostavno neobranjiva. Carey Price odnio je pobjedu ovoga puta s 24 obrane, dok je Ben Bishop, koji je i prvi pokleknuo, bio nešto zaposleniji i skupio 27 obrana.

Canadiensi nisu željeli na domaćem ledu otići na ljetni odmor uz poraz, a Devante Smith-Pelly i P.A. Parenteau su se svojim prvim golovima postsezone za to i pobrinuli. Smith-Pelly i Parenteau su pogodili mreže nakon što se pak na oba udarca odbio od okvira. “Napokon je jedan pak od okvira ušao u gol kojeg smo opet puno puta gađali. Smatramo da stvaramo šanse i samo se moramo toga držati i kad-tad će se sve riješiti“, rekao je Price.

Tampa nije bila bez svojih prilika, no mrežu su zatresli samo jednom te se našli na minimalnom vodstvu u seriji u koju su ušli u nastavku niza regularne sezone u kojoj su u svim susretima slavili protiv Montreala. “Bili smo 3:0 u seriji i oni su pronašli način. Ista stvar se njima dogodila u prvom krugu. Vodili su 3:0 protiv Ottawe i na kraju riješili stvar u šestoj utakmici. Nadam se da i mi možemo ponoviti isto“, riječi su kapetana Boltsa Stevena Stamkosa koji je izjednačio početno vodstvo domaćina svojim tek drugim golom u doigravanju ove sezone.

Serija se nastavlja u Amalie areni u Tampa Bayu u utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!