Zimski sportovi

Video: Rangersi isforsirali sedmu utakmicu, Ducksi ušli u finale Zapada

Željka Jurkas • ponedjeljak, 11.05.2015.
Video: Rangersi isforsirali sedmu utakmicu, Ducksi ušli u finale Zapada
Foto: EPA

Ovogodišnje doigravanje NHL-a odraz je regularnog dijela sezone što se izjednačenosti momčadi na Istoku tiče. I dok su na Zapadu Hawksi u četiri utakmice pomeli Wild, a sinoć im se priključili Ducksi koji su u petom susretu riješili svoj ulazak u finale konferencije. Nakon što su Habsi izjednačili seriju u Tampa Bayu, Rangersi su sinoć u Verizon centru produžili svoju sezonu na još jednu utakmicu u MSG-u...

Washington Capitals – New York Rangers 3:4 [3:3]

(0-1 Kreider, 0-2 PPG Kreider; 1-2 Chimera; 1-3 Nash, 1-4 Boyle, 2-4 Kuznjecov, 3-4 Ward)

Drugi puta u nizu u polufinalu konferencije Rangersi su izjednačili seriju nakon zaostatka od 3:1. U Verizonu su s dobrom prvom trećinom i naletima u iduće dvije svladali Capitalse koji su nakon solidnih prvih 20 minuta uvelike pojačali pritisak i zamalo izjednačili susret.

“Večeras smo odigrali vjerojatno najlošiju utakmicu serije i opet pronašli način za pobjedu, i dali si priliku u sedmoj utakmici. Svi znamo da će Capitalsi izaći jako i mi moramo biti spremni za punih 60 minuta čvrstog hokeja“, rekao je Chris Kreider strijelac prva dva gola za goste. Drugi je došao kao jedini power play pogodak susreta u zadnjoj sekundi prve trećine. Velikom razlikom u igri u drugoj trećini domaćini su uspjeli samo jednom proći Henrika Lundqvista koji se suočio s 45 udaraca kroz 60 minuta.

U zadnjoj trećini svaka momčad postigla je dva gola, najprije gosti, pa potom domaćini koji su devet minuta prije kraja susreta rezultat doveli na minimalni zaostatak.

“Zamalo smo izjednačili rezultat, to pokazuje karakter ove grupe. Vratit ćemo se i pobijediti seriju. Igrat ćemo našu igru, vratiti se i igrati protiv Montreala i Tampe“, riječi su kapetana Capitalsa Aleksandra Ovečkina pred sedmu utakmicu nakon što su domaćini ispustili drugu priliku da odu korak dalje.

Anaheim Ducks – Calgary Flames 3:2 OT [4:1]

(0-1 PPG Hudler; 1-1 PPG Kesler, 1-2 Gaudreau; 2-2 PPG Beleskey; 3-2 Perry;)

Flamesi su vodili veći dio petog susreta s Ducksima i unatoč velikom naporu Karrija Rama na kraju ipak morali stisnuti ruku domaćinima nakon 63 minute igre. Corey Perry postigao je svoj sedmi pogodak doigravanja odbivši udarac Patricka Maroona u velikoj gužvi ispred vrata i time završio i drugu seriju polufinala Zapada.

“Nakon posljednjih par sezona bilo je teško ispadati iz doigravanja na načine na koje smo mi izlazili. Ove godine smo ušli s mišlju da prije svega treba odraditi posao i svi moramo pomoći kako god možemo. U svlačionici imamo puno karaktera“, komentirao je pobjedu serije strijelac odlučujućeg gola. Perry je zamalo izašao iz utakmice u drugoj trećini nakon sudara s Mattom Stajanom.

Flamesi su u Honda centru poveli golom u igri s igračem više, a vodstvo je na isti način poništio Ryan Kesler početkom druge. No, egal nije dugo trajao. Johnny Gaudreau vratio je vodstvo manje od minute kasnije, a svojim drugim power play golom Ducksi su ponovno došli do izjednačenja. Za svoja dva gola Flamesima je trebalo 19 udaraca na vrata Frederika Andersena, dok su domaćini opsjedali vrata Rama i za jedan pogodak im je trebalo više od 19 udaraca (ukupno 40 kroz 60 minuta). Par minuta produžetka, koliko je trebalo do pobjedničkog gola, pripala su Ducksima koji su pospremili sedmi udarac.

“Neprocjenjivo je ulaganje u mlade igrače koje smo uložili kroz ovo doigravanje s Canucksima i sada Ducksima. Sada svi jako dobro znaju koliko je potrebno za doći do pobjede. I koliko težak i jak je taj ritam. Sada znaju. To naravno ne znači da nam je zajamčen uspjeh. No, ispisana je stranica u knjizi“; zaključio je sezonu trener Calgaryja Bob Hartley.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))11.05.2015. u 18:35
    Mala ispravka Zeljka "na Istoku će oba sudionika finala biti odlučena u konačnoj, sedmoj utakmici. Nakon što su Habsi izjednačili seriju u Tampa Bayu," ... Tampa vodi 3:2 i igraju sestu utakmicu u utorak
    :))