Zimski sportovi

Video: Stamkos odveo Lightning u finale Istoka

Željka Jurkas • srijeda, 13.05.2015.
Video: Stamkos odveo Lightning u finale Istoka

Jedini susret večeri u NHL-u održan je u Amalie areni u Tampa Bayu gdje su domaćini Boltsi u šestoj utakmici serije svladali Canadiense za pobjedu u seriji...

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 4:1 [4:2]

(1-0 Kučerov; 2-0 Stamkos, 3-0 PPG Palat; 3-1 Pacioretty, 4-1 EN Kučerov)

Nakon što su Boltsi protutnjali kroz prve tri utakmice serije upisavši pobjede, Habsi su ušli u niz pobjeda sa samopouzdanjem koje je počelo širiti ideje o preokretu i u potpunosti prebacilo pritisak na Tampu. No, domaćini nisu dopustili sumnji da se više proširi i odličnom igrom završili polufinale konferencije.

“Uvijek sam govorio da je 2011. bila najzabavnija godina za igranje. I sada ponavljamo to isto Nadam se samo boljem rezultatu. Imamo izrazito izdržljivu momčad ove godine i s vratarom kao što je Bishop moramo vjerovati da je sve moguće“, osvrnuo se na pobjedu i doigravanje općenito kapetan Boltsa i strijelac pobjedničkog gola serije Steven Stamkos.

Obje momčadi pokazale su dobru igru i imale šanse za dolazak do pobjede kroz prvu trećinu. Broj udaraca otišao je na stranu domaćina, no razlog tome je jedini power play trećine. Nikita Kučerov prošao je Careyja Pricea pet minuta prije kraja, no minimalni zaostatak nije bio ništa od čega se gosti igrom kakvu su prikazali kroz prvih 20 minuta ne bi mogli vratiti.

Druga trećina donijela je posve drugu sliku. Domaćini su vladali ledom, a Habsi kao da su odustali od odvođenja serije u Bell centar. S dva gola, trećim doigravanja kapetana i još jednim Ondreja Palata, domaćini su s komotnih 3:0 ušli u zadnju trećinu u kojoj nisu popustili pritisak.

Ben Bishop susreo se sa svega 19 udaraca od kojih je samo onaj Maxa Paciorettyja pet minuta prije kraja susreta, došao do mreže. Da konačni rezultat ostane na tri razlike pobrinuo se golom u praznu mrežu ponovno Kučerov.

Domaćini su, kao i u prvom krugu, ponovno dobili puno ofenzive od svoje linije trojčeka koja je u ovoj utakmici upisala pet bodova.

Price je bio posljednji vratar nominiran za Vezina trofej u doigravanju, a njegova nominacija za Hart trofej jasno govori o značenju za momčad koju je doveo u polufinale konferencije, no za nešto više Montreal naprosto nije imao snage i napadačkih mogućnosti. “Nisam igrao dovoljno dobro da pobijedimo u seriji. Više-manje se sve svodi na to. Izgubili smo puno tijesnih utakmica. Da sam obranio taj jedan udarac više u njima, sada ne bismo bili u ovoj situaciji“, prevalio je odgovornost na svoja leđa nakon poraza Price. Njegov ukupan rezultat u eliminacijskim utakmicama od Olimpijskih igara u Sočiju je sedam pobjeda i jedan poraz uz pet primljenih golova na 176 udaraca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!