Košarka

Odličan nastup Banića u drugoj pobjedi Albe, berlinska momčad pred prolazom u polufinale

Branimir Korać • četvrtak, 14.05.2015.
Odličan nastup Banića u drugoj pobjedi Albe, berlinska momčad pred prolazom u polufinale
Foto: EPA

U drugom susretu četvrtfinalne serije njemačkog prvenstva ALBA je u gostima nadigrala Oldenburg i stigla do vodstva 2-0. Bilo je lakše nego u Berlinu gdje je domaćin jedva izvukao pobjedu...

Oldenburg - ALBA 78:88 (0-2)

Prva utakmica u Berlinu donijela je pravu dramu. Oldenburg je imao pobjedu u rukama, bio nadomak iznenađenja, ali onda je završnici stao. Obrana Albe je profunkcionirala u pravom trenutku, Alex Renfroe odradio je napadački dio posla i susret je ipak otišao na stranu domaćina.

Drugi dvoboj ipak nije bio toliko dramatičan. Iako je Oldenburg i u ovom dvoboju koristio i kažnjavao rupe u igri kod gostiju, imao i najviših 13 koševa prednosti, ali ponovno nije imao snage za završavanje posla.

Sredinom treće četvrtine domaćin je imao dvoznamenkastu prednost, ali onda je uslijedio pad i ALBA je boljom igrom stigla do preokreta. Uspjela je pobjeći i do najviših plus 15 te mirno završiti posao i povesti s 2-0 u seriji.

Marko Banić kod gostiju je upisao 19 poena (5/7, 9/9 slobodna) za 20 minuta, Jamel McLean dodao je 16 poena (8/9) i sedam skokova, Alex Renfroe 12 poena (5/11), 11 skokova i pet asistencija, a Leon Radošević osam poena (4/9) i šest skokova za 26 minuta.

U domaćem sastavu Adam Chubb ubilježio je 22 poena (8/10), a Casper Ware 16 poena (5/15) i pet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!