Zimski sportovi

Video: Stepan i Lundqvist poslali Capitalse na ljetovanje

Željka Jurkas • četvrtak, 14.05.2015.
Video: Stepan i Lundqvist poslali Capitalse na ljetovanje

Polufinala konferencija NHL-a završena su noćas u Madison Square Gardenu. U odlučujućoj sedmoj utakmici koja je otišla u produžetak New York Rangersi pobijedili su u izrazito tijesnom susretu i otišli u finale gdje će se susresti s Tampa Bayom...

New York Rangers – Washington Capitals 2:1 OT [4:3]

(0-1 Ovečkin; 1-1 PPG Hayes;; 2-1 Stepan)

Nakon poraza u šestoj utakmici u Verizon centru kapetan Capitalsa Aleksandr Ovečkin obećao je pobjedu u sedmoj i nastavak igranja kroz svibanj. S njegove strane, napravio je sve što je mogao, a gosti MSG-a nisu bolje mogli započeti susret.

Ovečkinov gol okrunio je prvu trećinu u dominaciji Capitalsa. No, umjesto nastavka pritiska, gosti miču nogu s gasa u drugoj, a domaćini kreću po izjednačenje. Svemu su odmogla i stalna isključenja u prvim minutama gostiju koji 13 sekundi prije povratka na led Mikea Greena (drugo isključenje u nizu unutar dvije i pol minute) primaju gol. Kevin Hayes upisuje jedini pogodak u igri s igračem više na utakmici iz četiri prilike Rangersa. Capitalsi su bili 0/3 u ovom susretu.

Vratari su uglavom vodili glavu riječ tijekom cijelog susreta. Henrik Lundqvist zaustavio je 35 udaraca, a Braden Holtby 37.

Nakon poprilično jednake zadnje trećine, prevlast na ledu u produžetku se mijenjala sa strane na stranu. Prvi dio pripao je gostima koji su u jurišu izašli po pobjedu, no Lundqvist je zaustavio svih osam udaraca; a u drugom dijelu domaćini su upornošću došli do odbijenog udarca Dana Girardija i Derek Stepan ga je pospremio za konačnu pobjedu.

Ovo je druga godina u nizu za Rangerse da u polufinalu konferencije preokreću zaostatak od 3:1. Prošle su isto napravili Pittsburghu.

Finala konferencija započinju u subotu susretom Rangersa i Tampe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!