Rukomet

Podravka Vegeta uvjerljivim slavljem nad Umagom osigurala finale Kupa Hrvatske

Iz Umaga:Zvonka Keliš • četvrtak, 14.05.2015.
Podravka Vegeta uvjerljivim slavljem nad Umagom osigurala finale Kupa Hrvatske

Rukometašice Podravke Vegete u Umagu su u polufinalu Kupa Hrvatske uvjerljivo svladale domaću ekipu Umaga te su tako sigurno osigurale svoje mjesto u samome finalu u kojem će zaigrati s pobjednicama iz susreta Lokomotive i Zameta.

Kup Hrvatske za rukometašice otvoren je u četvrtak polufinalnim susretom u umaškoj Školskoj dvorani Marija i Lina. Prvi susret dana donio je dvoboj Podravke Vegete i Umaga koji je okončan sigurnim slavljem ekipe iz Koprivnice. Tako hrvatske prvakinje kreću u borbu za dvostruku krunu, dok će Umag pred svojim navijačima u borbu za treće mjesto.

Odlično u susret ulazi Podravka koja se odmah odvaja na vrlo dobrih 5:1. Do drugog pogotka u desetoj minuti dolazi domaća ekipa, a sigurna za 2:5 biva Ana Jajčević, no uslijedila je, međutim, nova serija gostujućih pogodaka za odvajanje na velikih 9:2. Prednost gošći potom se samo povećava pa tako hrvatske prvakinje odlaze na 14:4, dok do odmora osiguravaju vodstvo 16:6.

Ni u nastavku rukometašice Umaga nisu pronašle rješenje za svoje suparnice te u uvodnih nekoliko minuta uspijevaju postići tek dva pogotka, dok se gostujuća ekipa odvaja na sjajnih 21:8. Nastavlja tada i dalje Podravka puniti mrežu svojih suparnica te odlazi na 25:12 da bi se potom na kratko probudile domaće rukometašice i mini serijom pogodaka smanjile svoj zaostatak na 15:26. Do samoga kraja Podravka sigurno korača k slavlju 32:18.

Najefikasnija u redovima pobjednica bila je Ekaterina Nemaškalo a šest postignutih pogodaka, Mirjana Milenković sakupila je 11 obrana, Antonia Jukić četiri, dok je najbolja kod Umaga bila Ana Jajčević s četiri gola, a Andrea Pavić zaustavila je sedam lopti.

Kup Hrvatske za rukometašice, Umag:

Polufinale:
Podravka Vegeta - Umag 32:18 (16:6)

Foto: Jozo Čarabaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!