Zimski sportovi

Video: Švedska stigla 0:3 pa ispala od Rusa, Jagr poveo Čehe u polufinale

Borna Rupnik • četvrtak, 14.05.2015.
Video: Švedska stigla 0:3 pa ispala od Rusa, Jagr poveo Čehe u polufinale
Foto: EPA

U Češkoj su u četvrtak odigrane četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu, a prvi su u polufinale prošli sjevernoamerički susjedi, SAD i Kanada. Slijedili su ih Rusija i Češka.

SAD - Švicarska 3:1

Švicarci su uspjeli povesti protiv Amerikanaca, pogotkom Josija u 14. minuti, i iznenađenju su se nadali sve do sredine druge trećine. Međutim, tada su Smith i Coyle unutar samo jedne minute preokrenuli rezultat na 2:1 za SAD.

"Točku na i" stavio je Gardiner u 51. minuti dvoboja, za konačnih 3:1, i za Švicarce više nije bilo povratka. Amerikanci će u polufinalu igrati protiv Rusa.

Kanada - Bjelorusija 9:0

Na raspucane Kanađane u četvrtfinalu su naletjeli Bjelorusi, koji se također nisu dobro proveli. Primili su devet pogodaka, a mrežu im je tri puta pogodio Seguin.

Po dva su dodali O'Reilly i Burns, a po jedan Ennis i Spezza. Kanada je čak 50 puta pucala po bjeloruskom golu, a u polufinalu čeka domaćine Čehe.

Švedska - Rusija 3:5

Odličnu su utakmicu ponudili Šveđani i Rusi. Golovima Mozjakina, Širokova u prvoj trećini, te Malkina na samom početku druge trećine, Rusija je povela 3:0.

No, Švedska se nije predala i u 32. minuti iskoristila je igrača više za pogodak nade Klingberga, da bi u 44. minuti Lander smanjio na 3:2 i vratio neizvjesnost. Pet minuta prije kraja Eriksson pogađa za potpuni povratak i 3:3.

Rusi su, međutim, ponudili najbolji mogući odgovor. Niti pola minute kasnije, Malkin je uz veliku pomoć švedskog braniča postigao svoj drugi pogodak, za 4:3. Šveđani su tako morali krenuti na sve ili ništa, što je Tarasenko iskoristio za pogodak u praznu mrežu, u padu, za 5:3.

Finska - Češka 3:5

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u dvoboju Finske i Češke, koji je naposljetku završen identičnim rezultatom.

Česi su vodili preko zahvaljujući Kovaru, da bi Ruutu i Jokinen okrenuli na 2:1 za Fince. Potom je izjednačio Jagr, a Kovar postigao svoj drugi gol za novo vodstvo Češke.

Na početku treće trećine Barkov je opet vratio Finsku u egal, na 3:3. Čovjek odluke u 56. minuti bio je Jagr, koji je sve odradio sam, došao iza gola i pronašao put do mreže. Sobotka je dvadesetak sekundi prije isteka vremena zapečatio sudbinu Finaca, poslavši pak u nebranjenu mrežu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!