Ostali sportovi

Video: Ana Zaninović nastavila niz i osigurala i četvrto odličje na svjetskim prvenstvima

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 15.05.2015.
Video: Ana Zaninović nastavila niz i osigurala i četvrto odličje na svjetskim prvenstvima

Splićanka Ana Zaninović osvojila je svoju četvrtu medalju na svjetskim prvenstvima u svom četvrtom nastupu. Pobjedama protiv predstavnica Kazahstana, Kolumbije i Kine u dramatičnom meču do posljednje sekunde Ana je ušla u polufinale i osigurala najmanje brončano odličje..

Polufinalni susret protiv Yun-Weng Huang je na rasporedu u subotu. Još 2007. godine Ana Zaninović je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvom u Pekingu kao sedamnaestogišnjakinja, dvije godine poslije nije putovala u Kopenhagen da bi se vratila 2011. i osvojila zlatno odličje i MVP naslov svjetskog prvenstva. Prvenstvo u Meksiku ostalo je poznato po Aninom praktički oduzetom naslovu svjetske prvakinje po isteku meča s Korejkom gdje je po treći put u tri nastupa ušla u finale svjetske smotre.

Ana Zaninović je u prvom kolu pobijedila Kazahstanku Farizu Aldengorovu u dramatičnom meču u kojem je 20 sekundi prije kraja Fariza vodila 7:5 da bi Ana okrenula rezultat u svoju korist i slavila s 11:7. Osmina finala protiv Kolumbijke Laure Garcije bila je nešto lakša za gledanje te je trostruka svjetska finalistica upisala pobjedu 9:2 i ušla u četvrtfinale i borbu za odličja. Iako su svi na drugoj strani očekivali Ruskinju Kim Ekaterinu s kojom se Ana borila u finalu prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Bakuu, Kineskinja Tian Rui Zhan je s čak 9:1 slavila u njihovom dvoboju i pojavila se Ani u borbi za odličje. Ana je bila bolja sa 4:3.

Prvo kolo kategorije do 54 kilograma Marko Maljković iz Osvita se nije borio jer se protivnik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamed Al Obeidili nije pojavio na borilištu. U drugom kolu sedamnaestogodišnji Zagrepčanin poražen je od Ramnaronga Sawekwiharee iz Tajlanda rezultatom 18:8 iako je do sredine treće runde vodio 7:5 i držao protivnika na sigurnoj udaljenosti.

Dodajmo da je Iranac koji je pobijedio Tonija Kanaeta u kategoriji do 74 kilograma na kraju postao prvak svijeta dok je Lucijina protivnica Wu Yingju iz Kine na dramatičan način izgubila gotovo osvojeno zlato u posljednjoj sekundi prokockajući vodstvo 3:1 te potom na zlatni bod izgubila od predstavnice Južne Koreje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Rege15.05.2015. u 18:52
    Čestitke Ani! Mihaela, pomoglo bi kad bismo osim za ostale borce, vidjeli podatak o kategoriji i za Anu :)
    Rege