Nogomet

Ludogorec opet prvak Bugarske, Gazelec Ajaccio prvi puta u Ligue 1

Mihaela Bradovski • subota, 16.05.2015.
Ludogorec opet prvak Bugarske, Gazelec Ajaccio prvi puta u Ligue 1
Foto: EPA

Nogometaši Ludogoreca i teoretski su osigurali četvrti uzastopni naslov prvaka Bugarske. Ludogorec je titulu osigurao pobjedom protiv drugoplasiranog Lokomotiva iz Sofije 4:1...

Ludogorec nastavlja fantastičnu seriju i stigao je do četvrtog naslova prvaka Bugarske. 2011. godine po prvi puta u klupskoj povijesti ušao je u elitni razred bugarskog nogometa i od tada je svake sezone osvojio naslov prvaka.

Ovo mu je četvrta uzastopna titula, a osigurana je pobjedom protiv prvog pratitelja Lokomotiva iz Sofije s 4:1. Junior Quixada bio je dvostruki strijelac, a po jedan gol su dodali Marcelinho i Misidjan za veliko slavlje u Razgradu.

"Bila je to dugačka sezona za nas s obzirom da smo igrali i u skupini Lige prvaka. Iz psihološke perspektive drugi dio sezone bio je posebno težak, ali uspjeli smo uzeti naslov. Ovo mi je prva trenerska titula i presretan sam", kaže Georgi Dermendjiev.

Razloga za slavlje bilo je i na Korzici gdje je Gazelec Ajaccio po prvi puta u klupskoj povijesti uspio izboriti mjesto u elitnom razredu francuskog nogometa.

Navijači Gazeleca su još zadovoljniji jer su napokon ispred gradskog rivala koji ove sezone nije toliko uspješan i još uvijek nije osigurao ostanak u ligi.

Osim Gazeleca u Ligue 1 sigurno odlazi Troyes, a društvo bi im mogao praviti Angers koji ima tri boda prednosti nad prvim pratiteljima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2015. u 21:13
    jaoooo pa di si tonči redikule? statusi krajem 2014.: cska prvaci 2015., 7 bodova prednosti, najbolji lijevi bek, red or dead, samo cska i hajduk... i zbilja, samo njih dvoje su navijači postrojavali...
    Obrisan korisnik
  • teletabis8916.05.2015. u 16:47
    Greška u tekstu, gradski rival je osigurao ostanak jer je Nimes izbačen, pa uz Nimes ispadaju samo zadnja dva. Pretposljednji Chateauroux kolo prije kraja za Ajacciom zaostaje 6, a posljednji Arles 8 bodova.
    teletabis89